Bekerwedstrijd F1 in Maarssen

Net als onze F2 gingen we vandaag op bezoek bij V.V. Maarssen voor een bekerwedstrijd.

Ondanks hevige regen vroeg in de ochtend, was het prachtig voetbalweer met een stralend zonnetje. Bovendien hoefden we pas om 10:30uur te spelen dus iedereen was uitgeslapen (?!).

Met het voorstel van Maarssen F1 om 8 tegen 8 spelen gingen we akkoord, zodat iedereen kon spelen en we geen wisselspelers hadden: Ryan op doel, Roger en Vincent als verdedigers, Jacko en Levi controlerend op het middenveld, Tieme en Ezra op de vleugels en Ruben in de spits.

Of het kwam door het zonnetje, het late tijdstip, het verafgelegen veld of de vrouwelijke scheidsrechter is gissen, maar in het begin van de wedstrijd was iedereen een beetje ‘afwezig’. Al na 1 minuut scoorde Maarssen de 1-0: een schot van ver dat langs alles en iedereen vloog inclusief onze keeper Ryan. Toen het kort daarna zelfs 2-0 werd, kregen we het toch wel een beetje benauwd.

Maar ons F1-jongens rechtten de rug en gingen er vol tegenaan. Ruben scoorde 2-1 na een paar mooie kapbewegingen en een schot met links in de bovenhoek. Daarna volgden enkele zeer fraaie aanvallen maar Ezra en Ruben konden helaas niet scoren.

Na de rust kwam Maarssen sterk op zetten en scoorden met afstandschoten 3-1, 4-1 en 5-1.

Net als in de eerste helft begonnen onze F-jes naarmate de 2e helft vorderde steeds beter te voetballen, en scoorden 5-2. Nadat de bal in de verdiging was onderschept door Vincent en Roger, kwam de bal via Jacko bij Tieme terecht. Onder luide aanmoediging van de meegereiste supporters zette hij een goed ‘blok’. Na doorzetten van Levi en een passje van Ruben, kon Ezra de bal onhoudbaar inschieten. Een hele mooie aanval door het hele team!

Na nog een paar fraaie reddingen op hoog opstuiterende ballen van Ryan, bleef de stand van 5-2 op het bord. Helaas verloren, maar voetballend waar we – zeker in de 2e helft – beter dan Maarssen. Alleen qua felheid moesten we onze meerdere erkennen.

Nadat we vorige week op lopen en schieten getraind hebben, heeft onze hoofdtrainer Herman al toegezegd jullie deze week ‘feller’ te gaan maken. Dat beloofd wat voor de volgende bekerwedstrijd op woensdagavond!