Breukelen A1 stelt teleur

Na een succesvolle start van het seizoen tegen respectievelijk Weesp en Argon, kreeg Breukelen nu te maken met wat beter bekende ploegen: OSM en Maarssen. Op een woensdagavond nam Breukelen het op tegen OSM A1. Een ploeg met veel bekenden en dus weinig geheimen.

Ondanks dat Breukelen op de hoogte was van de kracht en zwakte van de tegenstander, maakte men er geen gebruik van. Breukelen kwam al erg snel op een 0-1 achterstand nadat er niet erg bekwaam werd opgetreden in de verdeding. Breukelen had moeite het spel te maken maar door een mooie goal van Terrence met zijn chocoladebeen kwam Breukelen terug in de wedstrijd: 1-1. OSM speelde op het randje en soms erover, iets wat de scheidsrechter slechts ten dele kon waarderen. De spelers van OSM lieten de scheidsrechter vaak het achterste van hun tong zien. Dit leidde uiteindelijk tot 2 rode kaarten.

Breukelen nam het iniatief over, alleen werd er simpelweg dom gespeeld. Iedereen trok naar het centrum en liep de trechter in. In plaats van de zijkanten te benutten en via geduldig aanvalsspel de vijandige zestien te penetreren werd te vaak het overvolle centrum gezocht. Dit resulteerde in weinig kansen en nog steeds was het leed was nog niet geleden. OSM zocht de counter en maakte op deze wijze zelfs nog de 1-3. Al met al een zeperd van de bovenste plank.

De volgende wedstrijd op het programma was de derby tegen Maarssen A1, de ploeg waar onze rots in de branding Rick een rijk verleden kent. De warming-up van Breukelen was erg slap en dat was terug te zien in de wedstrijd. De duels gingen meestal verloren en het spel was niet om aan te zien. Zo kon het gebeuren dat Breukelen 1-0 achter kwam. Breukelen kwam voor rust nog wel op gelijke hoogte door reuzendoder Irvin, maar het team liet nog wel veel steken vallen.

Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd, Breukelen was veelal in balbezit maar kon dit niet in goals uitdrukken. De kansen die er waren werden om zeep geholpen op zeer onfortuinlijke wijze. Breukelen kwam nog wel op 1-2 door een goal van Vincent, die hiermee de wedstrijd leek te beslissen. Er werd echter niet doorgedrukt en Maarssen werd steeds gevaarlijker. Op identieke wijze als bij de 1e goal kwam Maarssen op 2-2. De gemoederen liepen hoog op en de gezichten van de de spelers uit Breukelen stonden op onweer. Een slecht resultaat met nog slechter veldspel. Men droop somber af en zocht de auto op.

Volgende week mag Breukelen A1 zich revancheren. Dit maal zal Breukelen voor de competitie thuis tegen Maarssen spelen. Woensdag zal Breukelen tegen VVZA met de definitieve selectie gaan aantreden, iets wat in sommige gevallen tot tranen maar ook tot een brede glimlach zou kunnen gaan leiden.

Om toch nog positief af te sluiten, na dit ronduit negatieve verslag, moet er wel gezegd worden dat er nog niks verloren is en dat er heel veel potentie in deze groep zit. Een groep die overloopt van de ambities, een mix van jong talent en een oude garde die erg geslepen is. De tot nu toe erg scherpe en broodnodige coaching van de leiding zou in combinatie met het enthousiasme van de groep tot het gewenste succes moeten leiden.