Vernieuwde D1 boekt eerste oefenzege!

22 augustus 2009: Victoria D2 - FC Breukelen D1; 1-5 (0-2)

Na amper anderhalve training onder leiding van de nieuwe trainer John van Baal, werd er vandaag geoefend in Hilversum tegen Victoria D2. Dit team komt net als onze D1 uit in de tweede klasse, in de competitie zijn wij echter ingedeeld bij de D3 van ditzelfde Victoria…

Overigens..het feit dat de D1 in de tweede klasse speelt is voor velen een onbegrijpelijke zaak! De D1 van vorig seizoen was immers in zowel de najaar- als voorjaarscompetitie “heer en meester” en ongeslagen kampioen zonder ook maar 1 enkel puntverlies. “Normaal” gesproken behoort de kampioen te promoveren - bij de KNVB wordt daar blijkbaar anders over gedacht……Nog vreemder is het dat het team wat vorig jaar eindigde op de derde plaats wel naar de eerste klasse is gepromoveerd…. Protesten hebben tot dusverre tot niets geleid en dus rest niets anders dan te laten zien dat de beslissing onterecht is.

Uit de vorige D1 bleven 4 spelers over (Jesse, Justin, Mitchell en Douwe). Aangevuld met 5 spelers van de D2 (Junior, Lars, Olivier, Milan en Martijn) en 5 eerstejaars D-pupillen (Gino, Willem, Max, Niels en Nik) staat er toch weer een heel aardig team. De eerste tegenstander die dat zou ondervinden was vandaag dus Victoria D2….

Iedereen begon nog wat onwennig. De eerste keer als team samen (nog zonder Justin), soms spelend op een plek die niet “eigen” was en conditioneel nog (lang) niet op peil. Toch zagen we de eerste helft al aardige dingen en leuke combinaties. De D1 had een duidelijk overwicht wat na 10 minuten resulteerde in de 0-1 door Martijn na een mooi schot van de linkerkant (rand strafschopgebied) die net over de keeper ging. Vele kansen volgden maar de scherpte was er duidelijk nog niet. Uiteindelijk was het Willem die vlak voor rust de 0-2 kon intikken.

Na de aanwijzingen van John begon de tweede helft erg voortvarend en leek Victoria compleet overlopen te worden…Een doelpunt van Max, een prachtig afstandschot van Lars en fraaie combinatie via Mitchell en Olivier betekende de 0-3, 0-4 en 0-5. Dit alles binnen de eerste 8 minuten, de koppies gingen bij Victoria even omlaag…

Toch wist Victoria de draad weer op te pakken en ebde de krachten bij onze D1 langzaam maar zeker weg. Victoria begon meer en meer aan te dringen en werd steeds gevaarlijker voor het doel van Jesse. Een moment van “slapte” betekende dan ook een verdiend tegendoelpunt na goed doorzetten van de Victoria aanvallers; 1-5 Conditioneel leken de Victorianen wat verder te zijn dan Breukelen, toch kwamen zij niet meer verder dan dit ene doelpuntje. Zo eindigde deze oefenpot in een verdiende 1-5 overwinning. Een nuttige wedstrijd waarin het een en ander kon worden uitgeprobeerd en de coach enig inzicht heeft gekregen in de mogelijkheden en aandachtsgebieden.

We gaan met deze D1 vast weer een mooi jaar tegemoet en zijn benieuwd tot welke prestaties zij in staat zullen zijn. Volgende week de eerste bekerwedstrijd thuis tegen VIOD D1 uit Tienhoven. Een mooi moment om ons aan het thuispubliek te presenteren.