Breukelen A1 houdt Argon A2 op gelijkspel

Het seizoen is weer begonnen en er staat weer een hele enthousiaste groep klaar voor de competitie. Er is met Jan Blom een nieuwe trainer aangetrokken en de technische staf bestaat dit jaar verder uit Floris Vermeulen, Jan Verbeek en Gert Loenen. Dit seizoen is de geboren leider Mark Dekker na jaren trouwe dienst gekozen tot aanvoerder. Er zijn ook enkele spelers aangetrokken van buitenaf, die nu al van toegevoegde waarde zijn gebleken. Mede hierdoor hoopt men dit seizoen een gooi naar de prijzen te kunnen doen.

De eerste wedstrijd die op het programma stond was de oefenwedstrijd tegen Weesp A1, een zondag 1e klasser waar we nog niet veel van wisten. Al snel werd duidelijk dat Weesp op buitenspel speelde, Breukelen had hier erg veel moeite mee in de 1e helft. In de 2e helft was het echter uit met de pret voor Weesp en zo kon Breukelen vrij gemakkelijk uitlopen naar een eclatante zege. De eindstand was 9-1 met als doelpuntenmakers: Irvin (3x), Metin (2x), Nino, Mark D., Terrence en Jurre. Men was tevreden met deze uitslag en dat leidde ertoe dat men onder het genot van een consumptie nog lang heeft nagepraat.

De volgende wedstrijd die op het programma stond was de bekerwedstrijd tegen Argon A2, dat dit seizoen actief zal zijn in de 2e divisie. Er werd dus vanuit gegaan dat Breukelen A1 geen schijn van kans zou hebben. Niks bleek minder waar. Ondanks een tamelijk nonchalante warming-up ging Breukelen toch fel van start. Dit resulteerde al vrij snel in een 0-1 voorsprong. Irvin passeerde zijn directe tegenstander alsof hij er niet stond en besloot vanuit een lastige hoek te schieten. De keeper van Argon had hier echter moeite mee en zo belandde de bal voor de altijd attente Bob (met een gouden verleden als keeper!). Bob wist wel raad met dit cadeautje en hij vuurde de 0-1 binnen. Argon bleek een fysiek sterke ploeg en daarbij waren ze voetballend ook niet voor de poes. Breukelen moest het vooral hebben van inzet in deze wedstrijd. Er werden in de 1e helft weinig kansen aan beide kanten weggegeven en zo moest het gevaar uit standaardsituaties komen. Bij een corner voor Breukelen nam Bob plaats achter de bal. Hij kreeg de bal aardig voor bij de 1e paal, maar doordat niemand de bal toucheerde en door het venijnige effect stuiterde de bal de goal in. 0-2. Er werd nog even stand gehouden tot het rust signaal en toen kon er genoten worden van een rustpauze met een welverdiend bekertje limonade.

Jan bleek tevreden in de rust maar zag nog genoeg ruimte voor verbetering. Er werden wat wijzigingen aangebracht in de opstelling en zo begon Breukelen vol goede moed aan de 2e helft. Een fikse tegenvaller kruiste vrijwel meteen het pad van onze Breukelse strijders. Vlak na rust werd de zogeheten aansluitingstreffer gemaakt: 1-2. Argon schakelde een tandje bij en dit leek de genadeklap te worden. Argon hielp vele kansen om zeep en Breukelen kon de luttele kansen die er waren ook niet benutten. Breukelen leek het steeds beter af te kunnen weren toen Argon hard toesloeg uit een corner. De centrale verdediger van ruim boven de 2 meter knikte de bal keihard in de touwen. Breukelen liet gelukkig de koppen niet hangen en trok een nieuw vat energie open. Argon oefende erg veel druk uit en dat veroorzaakte zelfs nog een goal, ware het niet dat één van de aanvallers in buitenspelpositie verkeerde. Een hectische fase volgde. Vele overtredingen en onenigheden verder werd er gefloten. 2-2 was de eindstand. Ondanks alles voelde het toch alsof er die dag meer in had gezeten. Toch overheerste tevredenheid over de 2-2 eindstand en zo kon het hondstrouwe publiek dat genoten had van zowel de wedstrijd als het mooie weer de tocht richting Breukelen inzetten.

De volgende uitdaging is de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser OSM A1, aanstaande woensdag om 19.00 uur. Kan Breukelen weer voor een verrassing zorgen?