D1 pakt kampioenschap in Loosdrecht!

11 mei 2009: Loosdrecht D1 - FC Breukelen D1; 1-7 (0-3)

Onder grote publieke belangstelling en met grote overmacht heeft de D1 het kampioenschap in de voorjaarscompetitie in Loosdrecht opgehaald. De plaatselijke D1 werd met maar liefst 1-7 opzij gezet zodat Breukelen D1 niet meer te achterhalen is.

Net als in de najaarscompetitie werden alle wedstrijden winnend afgesloten en is het verschil met de huidige nummer 2 maar liefst 9 verliespunten!

De wedstrijd zelf was er gelukkig weer eens eentje waarin goed gevoetbald werd en iedereen zich goed aan zijn taak hield. Iedereen was geconcentreerd en scherp, we wisten dat hun grote en snelle spits tot rare dingen in staat was. Natuurlijk hielp het dat de bal al na 4 minuten in het doel lag, al was dit enigszins gelukkig….Uit een prima corner van Justin wisten onze spitsen niet te scoren, echter de bal belandde via de buik van een tegenstander in de hoek van het doel; 0-1!

Vervolgens zagen we de ene na de andere aanval, maar ook Loosdrecht wist er af en toe gevaarlijk uit te komen. De sterk spelende Justin gaf vanaf links een voorzet die door de straffe wind rechtstreeks de kruising in werd geduwd: 0-2.! Loosdrecht was geslagen en Breukelen ging lekker vrijuit spelen. Enkele goede kansen werden niet benut of we kwamen net een teen te kort. Vlak voor rust was het Mitchell die goed overzicht hield en met een steekballetje Jim wist te vinden. Deze maakte geen fout en legde de bal keurig in het hoekje: 0-3 (tevens de ruststand).

Na de rust ging Breukelen vrolijk verder! Eerst was het de meegekomen Jonas die uit een afgeslagen corner door Michiel werd bediend en mooi afrondde: 0-4. Daarna was het weer Jim die uit een prachtige aanval over rechts (Michiel en Hans) uiteindelijk voor de vijfde treffer mocht aanleggen:0-5

Dit was voor de succescoaches Dennis en Sander het sein om ook alle vaste gastspelers hun minuten te laten maken en hun aandeel in het kampioenschap mee te laten vieren. Giorginho was er na een diepe bal als de kippen bij en kon net voor de keeper z’n voet ertussen krijgen. Het was toen nog een klein kunstje om de bal in het net te leggen: 0-6.

Loosdrecht redde de eer en kreeg hun welverdiende doelpunt; de sterke spits speelde de verdediging goed uit, klopte onze laatste man op snelheid en omspeelde beheerst onze keeper Jesse: 1-6.

Jim slalomde zich door de verdediging van Loosdrecht, ging langs de keeper en tikte de bal tot verbazing van iedereen en zichzelf in het zijnet. Michiel had nog een prachtig schot op de lat en Mitchell nog een keer over het doel. Met een lage schuiver noteerde Jordi uiteindelijk voor de 1-7 eindstand!

De ontlading was na het laatste fluitsignaal groot en felicitaties waren er voor de spelers en trainers. De champagneflessen werden met de nodige moeite ontkurkt en in de nieuwe kampioenshirts werden de foto’s genomen en het ererondje gelopen….En zoals het hoort werd er daarna gedoucht, de meesten met hun tenue nog aan. Pogingen om Dennis en Sander onder de douche te krijgen slaagden maar gedeeltelijk, Stefan wist de dans echter telkens te ontspringen….

Mannen, van harte gefeliciteerd!!! Absoluut verdiend, het is een topjaar geworden! Alles gewonnen met als enige kleine minpuntje het jammerlijke mislopen van de bekerfinale.
Aanstaande donderdag de laatste wedstrijd uit tegen Wasmeer (vertrek 17.30 vanaf FC Breukelen) en dan zondag het sterk bezette toernooi bij OSM tegen uitsluitend eersteklassers. Een mooie graadmeter dus.