E2 ongeslagen!

De laatste wedstrijd op deze woensdagavond mocht uit gespeeld worden tegen Victoria E4. De boys waren afgelopen zaterdag al kampioen geworden, met 8 punten voorsprong op de nummer 2 kon dat niet stuk.

Alle 10 spelers waren beschikbaar, Mathijs kwam later en kon in de 2e helft nog meedoen. Maar die eerste helft: om eerlijk te zijn was die niet zo best! Wellicht kwam dit door de 2-2-2 opstelling die ze zo graag wilden proberen? Normaal spelen we 2-3-1. Of misschien toch een iets te nonchalante houding: we zijn toch al kampioen?

Hoe dan ook stond het team binnen 5 minuten met 1-0 achter. Dat werd redelijk snel weer rechtgetrokken door Valéry met zijn eerste competitiedoelpunt! Maar de E2 liep achter de feiten aan en verloor de duels te vaak zodat Victoria simpel door de verdediging kon breken: 2-1 was het gevolg. En toen ook nog een tegenslag: onze eerste penalty tegen! De scheidsrechter - coach van het Victoria team - vond dat Bitou de bal niet speelde en legde deze op de stip! De videobeelden zouden later bewijzen dat dit zeker niet het geval was, maar de beslissing stond en we hebben verder niet geprotesteerd. Dit hoort ook bij het voetbal, dat zien we bijna elke week in de eredivisie. Prima genomen verder dus we keken tegen een 3-1 achterstand aan.

Snel maar vergeten die eerste helft. Moest er toch stevig gemotiveerd worden in de rust en ook aan de tactiek en opstelling is het nodige gedaan. We kunnen er kort over zijn: de witte brigade herpakte zich stevig. We konden zowaar wat druk op de goal zetten en de kansen begonnen zich aan te dienen. Uit een corner kopte Lukas ons fraai naar de aansluiter. Het was nogmaals Lukas die wist te scoren na mooie voorzet van Mathijs. En nu werd het weer een wedstrijd!

We zagen de wil om te winnen groeien. Niet dat Victoria ongevaarlijk was, maar het werd goed opgevangen. De doorbraak - letterlijk en figuurlijk - was het 2e doelpunt van Valéry. Vanaf de middellijn trok hij op naar voren en passeerde 3 (4?) blauw-witten. Met stijgende verbazing na elke gepasseerde verdediger zagen we hem uiteindelijk voor de keeper komen. Doelpunt! Knetterhard ingeschoten en wonderschoon. Niet lang hierna zag ook Mathijs zijn kans verzilverd (ik geloof in de rebound). 4 doelpunten op rij en weer helemaal terug in de wedstrijd als een echte kampioen!

Victoria kon het verschil in doelpunten uiteindelijk tot 1 terugbrengen in de laatste minuut. Uit een snelle counter ontstond een 3 tegen 1 situatie die beheerst werd afgerond door het team uit Loosdrecht. Maar de wedstrijd was gespeeld!

De uitslag is identiek aan de eerdere thuiswedstrijd tegen deze mannen van Victoria. Maar nu waren de rollen omgedraaid en speelde de E2 een weergaloze 2e helft met prima afronding. Op karakter gespeeld jongens! Petje af voor het hele team. Jullie hebben alle 9 wedstrijden met overtuiging gewonnen en zijn daarmee de echte nummer 1.

Op naar het toernooi bij DESTO op 23 mei.

Victoria E4 - Breukelen fc E2: 4 - 5 (3 - 1)