E2 in spetterende finale kampioen

c125.jpg

Een beslissende wedstrijd vandaag voor FC Breukelen E2. Om nummer 2 Hertha op 5 punten achterstand te houden moest vandaag minimaal gelijk gespeeld worden. Tegenstander was de andere club uit Huizen: de Zuidvogels E4. Er was veel publiek, veel ouders, opa’s en oma’s hadden de weg naar veld 1 weten te vinden.

In de uitwedstrijd, een maand geleden, werd redelijk eenvoudig gewonnen met 1-6. En in het eerste kwartier leek het weer zo’n wedstrijd te worden. Eerst een mooie combinatie van Andrew op Lukas voor de 1-0. Hierna liet Mathijs vanaf links de keeper kansloos en schoot hard de 2-0 binnen. Maar de Zuidvogels lieten zich niet zomaar de kaas van het brood eten. Breukelen viel wat terug en gaf de gasten ruimte en kansen te scoren. Wellicht sloeg bij de jongens nu de kampioenstress toe? Na een aantal goede acties kwam dan toch de tegengoal, een mooi uitgespeelde combinatie. Tot het einde van de rust bleef het spannend maar slaagden beide teams er niet meer in te scoren.

Breukelen nam weer het initiatief in de tweede helft. Een actie van Lukas voor de goal ketste af tegen de keeper en kwam voor de voeten van Michael. Hij rondde mooi af met een lobje over de keeper en een verdediger heen. Aangemoedigd door de supporters kwamen de Zuidvogels toch weer helemaal in de wedstrijd. 2 afstandschoten hoog in het doel waren onhoudbaar voor Ruben. Onze mandekking kraakte en daar wisten de gasten wel raad mee. De gelijkmaker zorgde voor een jubelstemming bij de tegenstanders. Gaf de E2 het kampioenschap uit handen?

Er moest hard gevochten worden door de witte brigade, Zuidvogels bleef aandringen en rook een overwinning. Valéry was links langs de lijn opgetrokken en zag Omar in het centrum vrij staan. De pass was prachtig en Omar dacht niet na: hij schoot in één keer op het doel, door de benen van de keeper heen! Een heel belangrijk doelpunt. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen en de wedstrijd werd - met enige zeer spannende momenten - uitgespeeld. Wat dat betreft werden de zenuwen van de trainer en coaches niet gespaard!

Maar het feest kon beginnen! 8 wedstrijden ongeslagen leverde 24 punten op. Maar liefst 49 doelpunten voor en maar 14 tegen. Eerst de teamfoto natuurlijk (de eerste van het seizoen!). De boys kregen (kinder)champagne van de trainer en van de coaches de bekers, in de vorm van een voetbal.

img_3850.jpg

Van links naar rechts:

Andrew, Valéry, Mathijs, Omar, Menno, Levi, Bitou, Lukas, Michael, Ruben.

Trainer Mitchel Suvaal kan trots zijn. De jongens zijn gedurende beide competities gegroeid. Zowel voetbaltechnisch maar zeker ook als team. Het heeft wat moeite gekost, maar in deze voorjaarscompetitie waren ze door niemand meer te stoppen. Als dank voor zijn werk was er een voetbal, gesigneerd met de namen van alle spelers en ook nog bloemen.

De E1 - vorige week al kampioen geworden - stond de E2 op te wachten en samen maakten ze een overwinningstocht over de velden. Uiteraard hebben we de beide topteams van deze E-pupillen nog even samen op de foto gezet, samen met hun trainers:

img_3863.jpg

Van links naar rechts:

Mathijs, Omar, Levi, Patrick Mur, Jeroen, Willem, Nick, Valéry, Menno, Andrew, Bitou, Michael, Mitchel Suvaal, Lukas, Niels, Emre, Duco, Max, Ruben, Dave, Gino, Stephen.

In de kleedkamers werd het feest voortgezet en gezamenlijk werd van de - door de club aangeboden - friet + AA genoten in de kantine. De vader van Andrew nodigde de E2 spontaan uit voor pizza om een uur of 5 in zijn restaurant Ponte d’ Oro.