E1 pakt beheerst kampioenschap

De E1 kon bij winst vandaag het kampioenschap naar zich toe trekken. Vorige week tegen Victoria de eerste verliespunten moeten incasseren. Met 5 punten voorsprong en nog maar 2 wedstrijden te spelen was het met 3 punten niet meer in te halen. Vandaag moest het dus gebeuren!

Max en Jeroen waren met vakantie, zij werden vervangen door Menno en Ruben uit de E2. De uitwedstrijd vandaag was de return tegen de Buitenboys E3. Uw invalverslaggever was niet bij die eerste wedstrijd, maar ik heb me laten vertellen dat het kantje boord was en de match pas in de laatste minuten beslist kon worden op 3-2. Het weer was prachtig, we zouden spelen op kunstgras dus wat wil de moderne voetballer nog meer?

De eerste helft begon sterk voor de gasten. Breukelen had een duidelijk overwicht en zette goed druk op de tegenstander. Toch duurde het nog enige tijd voordat Dave de 0-1 kon scoren. Buitenboys was taai en de keeper zeer goed, menig schot heeft hij kunnen keren. Met de kleine voorsprong brak een fase aan dat de E1 de buitenboys wat meer ruimte gaf om te voetballen. Dit werd bijna afgestraft met de gelijkmaker, maar daar zat Ruben gelukkig tussen met een mooie redding. De scheidsrechter maakte er een lange eerste helft van maar na 30 minuten was het toch rust.

In de tweede helft werd langzaam maar zeker de druk weer verder opgevoerd. De almeerders hadden weinig in te brengen en konden alleen af en toe gevaarlijk worden door snelle counters. Breukelen voetbalde beheerst en gedisciplineerd, maar scoren ging maar niet. Ondanks vele kansen lukte het niet het net in beweging te krijgen. 5 minuten voor het einde werd de wedstrijd beslist. Uit een corner van Emre kon Menno - ingevallen voor een geblesseerde Stephen - de bal simpel binnenschuiven. De 0-2 was een feit en het kampioenschap bereikt!

Volgende week speelt de E1 de laatste wedstrijd thuis tegen de Zuidvogels E3. Het toeval wil dat de E2 dezelfde club treft in Breukelen, maar dan de E4. 9 mei 10 uur in Breukelen: 2 top E teams die beiden hun kampioenschap kunnen vieren na afloop! Komt allen.