F1 tegen Wasmeer

Spannende pot met Wasmeer eindigt in krappe zege F1

2 mei 2009: FC Breukelen F1 - Wasmeer F1 4-3

Binnen 10 minuten leiden met 2-0, in de tweede helft zelfs met 4-1, en dan nog maar nét met 4-3 winnen. En daarna slechts één van de negen penalties benutten! Het overkwam de F1 zaterdag op een zonovergoten sportpark aan de Broekdijk.

Zonder Guido en Tim - die prima werden vervangen door de F2’ers Jhan Carlos, Beau en Bob - namen beide teams voor de wedstrijd één minuut stilte in acht voor de slachtoffers van ‘Apeldoorn'.

Snelle 2-0 voorsprong

Na het beginsignaal trok de F1 direct naar voren en na 5 minuten schoot Jayson laag via de keeper raak: 1-0. Enkele minuten later verlengde Jayson met een halve omhaal een harde voorzet van Jop: 2-0. Wasmeer had moeite met de felheid van de F1 en werd ver van het doel gehouden. Toch sloop er wat gemakzucht binnen bij de withemden. Balletjes werden half geraakt, door het midden uitverdedigen stak weer de kop op, we stonden weer met veel spelers vóór de bal, kortom: het rustsignaal kwam precies op tijd.

Peptalk

Na de rust, waarin een peptalk van Erno te horen viel, was het Wasmeer dat de achterstand verkleinde tot 2-1. De gaten op het veld werden groter, en Dion, Jelle, Jayson en Bob konden naar hartenlust het veld oversteken. Gebrand op een overwinning werd de zorgvuldigheid nogal eens uit het oog verloren, waardoor er van te ver werd geschoten of de voorzetten waren te zacht. Gelukkig maakte Dion op een juist moment zijn traditionele treffer met een hard schot via de keeper (3-1) en Jayson bleef beheerst toen hij op de keeper afstormde: 4-1.

Twee gezichten

FC Breukelen geloofde het wel en toen bleek dat het team twee gezichten had. Er werd gerommeld, niets lukte meer, Wasmeer scoorde 4-2, er werd nog meer gerommeld (eerlijk is eerlijk: de Wasmeerse doellat stond nog zeker drie treffers in de weg), de slordigheid nam toe, de Hilversummers maakten er 4-3 van en niemand wist waar dit zou eindigen. De Breukelaars juichten dan ook om het hardst toen vlak daarna de scheidsrechter voor het einde blies.

Goed herstel

Twee keer hebben we dit seizoen van Wasmeer gewonnen en, belangrijker, we hebben ons goed hersteld van de 4-2 nederlaag vorige week bij OSM. We eindigen niet als laatste, want we hebben nu 9 punten en Wasmeer blijft op 7 punten en is uitgevoetbald. Sterker nog, heel, heeeeeel misschien zit er nog een derde plaats in. Dan moeten we zaterdag wel van titelkandidaat CSW winnen. Jongens, nog één keer met z’n allen, we gaan ervoor!