Toernooi in Hasselt, 11 en 12 april 2009

Toernooi in Hasselt, 11 en 12 april 2009

De paasdagen waren dit jaar voor de B-1 en C-1 weer volop voetbal. Dit maal in Hasselt, België, waar de voetbal club Hades voor de 10e keer dit toernooi op uistekende wijze organiseerde. Er waren clubs uit Ierland, Italië, Denemarken, Duitsland, Nederland en België, waarbij Nederland fors was vertegenwoordigd.

Om de kosten laag te houden hebben we gebruik gemaakt van vriendelijke ouders en begeleiders die met geringe benzine bijdrage (of schenking, waarvoor dank!) de 160 kilometer via Eindhoven overbrugden. Goede Vrijdag leek een rustige dag om te vertrekken, maar daar dachten vele andere automobilisten ook zo over. Zodoende deden de meeste auto’s en de bus van Ben Kooijman (gesponsord door AVEX en volgeladen met alle tassen, trainingspakken, ballen, frisdrank etc.) er ruim 6 uur over om de Kindsheid Jesu School in Hasselt te bereiken. Een beetje rommelig begin, omdat we pas in onze Turnzaal konden, nadat we ons op het voetbalterrein hadden aangemeld en de borg hadden betaald. Na het opblazen van de bedden en lekker gegeten te hebben in de grote kantine, hebben we de eerste avond in opperste concentratie doorgebracht. Enkele spelers zijn nog even gaan zwemmen in de stad, terwijl de meeste B-Junioren vroeg naar bed zijn gegaan, want de verwachtingen om tijdens het toernooi te schitteren waren hoog gespannen. Afgezien van wat beschilderde spelers, rondhobbelende autobanden en snurkende begeleiders was het een uiterst rustige nacht.

De volgende morgen gelijk de trainingpakken aan die ons aller Willem netjes had afgestaan. Met auto’s en bus vol met spelers daarna naar het 2 kilometer verder gelegen voetbalterrein waar op zaterdag de poule wedstrijden werden verspeeld. De eerste wedstrijd was al rond 9 uur. De B-1 zat in een poule met 3 andere teams en speelde de eerste dag 3 poule wedstrijden. Door twee keer gelijk te spelen, terwijl daar meer in had gezeten (o.a. tegen de Denen) en 1 keer te winnen, werd de B-1 op doelsaldo tweede van de poule en moest daardoor op zondag tegen de nummer 2 van een andere poule spelen. Er waren totaal 4 B-poules.

Bij de C-jeugd waren maar 2 poules en elke poule had 6 teams waardoor er zowel op zaterdag (3x) als zondag (2x) poule wedstrijden werden gespeeld. De C-1 speelde de eerste dag sterk en met name onze Zaid steeg tot grote hoogte. Het weer was prachtig en de broodjes hamburger, die verdacht veel op frikadellen leken, waren erg lekker.

’s Avonds na het eten zijn we de rijvaardigheid van onze spelers gaan testen. Het bleek weer duidelijk dat de B-jeugd wel een grote mond had, maar moeite had om zich aan de regels te houden. Er werd uitgebreid met rode en zwarte vlaggen gezwaaid, terwijl de snelste tijden door Falco en Timo werden behaald. Ook deze avond werden er geen armen en benen gebroken. Het enige incident was een sterk poepende Jesper die alle restaurant bezoekers de stuipen op het lijf jaagde.

Zondag ochtend na een weer erg rustige nacht de 2e dag van het toernooi. Gespannen gezichten! De B won haar eerste kwalificatie wedstrijd met veel gemak en moest daardoor om de 5e/6e plaats spelen tegen KV Mechelen. Na een spannende wedstrijd werd ook deze “finale"met 1-0 gewonnen. Rocco apetrots en zijn team een medaille rijker.

De C-1 speelde enkele spannende partijen waarbij met name in de laatste poule wedstrijd een voorsprong uit handen gegeven leek te worden, maar Scott in de laatste minuut de winnende score alsnog maakte. Er werd doorzettingsvermogen getoond. Jammer dat het “Zandt” op doelsaldo net iets beter was, waardoor de C voor de 3e/4e plaats moest strijden. Ook hier een spannende wedstrijd, waarbij Breukelen veel beter was, maar we toch in de laatste minuut een voorsprong uit handen gaven. Ondanks steun van alle Breukelen spelers en ouders werd de penalty reeks verloren. De emoties liepen hoog op.

Door een ruime donatie van de Club van 100, en bijdragen van Wilco van Schaik, ATO-glashandel en benzine sponsorende ouders was er zelfs nog financiële ruimte om ook een 2e avond wandelend naar de Carting te gaan. De leiding van de Carting club achtte het nodig om weer alle rijders opnieuw de regels uit te leggen, want niet iedereen begreep dat dit geen spelletje zonder gevaar is. Ook nu weer geen gebroken benen. De tijden waren niet veel sneller dan de eerste dag , maar het was wel spannend.

Er volgde weer een rustige nacht. Een wandeling naar de kroegen van Hasselt maakte onze uitgeputte spelers slaperig. Afgezien van enkele snurkende begeleiders kon je weer een speld horen vallen.

De volgende morgen met de auto en bus weer terug naar huis. Nu ging het lekker snel. De meeste spelers hebben daarna tot aan de volgende ochtend doorgeslapen. Hasseltse lucht maakt slaperig hebben we geleerd. Daarom proberen we volgend jaar een toernooi te bezoeken in zuidelijk Europa.

Dank aan alle begeleiders, ouders en sponsors. We rekenen volgend jaar graag weer op jullie.

hasselt 2009 belgie 002-1.jpg
hasselt 2009 belgie 008-1.jpg
hasselt 2009 belgie 029-1.jpg
hasselt 2009 belgie 037-1.jpg
hasselt 2009 belgie 055-1.jpg
hasselt 2009 belgie 069-1.jpg
hasselt 2009 belgie 010-1.jpg
hasselt 2009 belgie 059-1.jpg
hasselt 2009 belgie 065-1.jpg