Vinkeveense thriller voor de E2

Een beslissende wedstrijd zo aan het einde van de competitie. De nummer 1 Breukelen E2 tegen de nummer 2. Hertha E1 had punten laten liggen tegen Huizen, 4 april speelden ze gelijk. Maar ja, de 2 punten voorsprong waren geen voordeel, want bij verlies geven we het kampioenschap uit handen en zouden we afhankelijk zijn van de resultaten van Hertha. De missie was dus duidelijk!

Met kunst- en vliegwerk kregen we een team voor elkaar. Mathijs, onze topscoorder, was op vakantie in Disneyland. Andrew was geblesseerd geraakt in de selectiewedstrijd tegen de D en kon niet spelen. Ook Michael was afgemeld, maar gelukkig bracht zijn moeder hem toch helemaal vanaf zijn vakantieadres in Duinrel naar de wedstrijd! Ook konden we een beroep doen op Gino, die in de ochtend al een wedstrijd om 9 uur tegen Victoria had gespeeld. Toch nog 2 wissels en die bleken heel hard nodig.

Een sterk begin van de wedstrijd hadden de boys uit Breukelen zeker. Op het zonovergoten veld voerden ze de druk langzaam op. Omar kon ons in de 13e en 16e minuut op een mooie 0-2 voorsprong zetten, prachtige treffers zo uit het boekje. Hertha begon aan te dringen en maakte gebruik van hun 3 man voorin. De 1-2 was dan ook niet onverwacht en geheel verdiend. Valéry blonk uit door de gelijkmaker van de lijn te plukken. Hierna volgde een wat chaotische fase. Ondanks de 1-3 van Lukas werd de tegenstand ineens behoorlijk groot. Aansluiting vond Hertha met 2-3 en ging er weer stevig in geloven. Vijf doelpunten al en we konden voor de tweede helft weer opnieuw beginnen.

In de rust konden we de jongens overtuigen van hun eigen klasse. Blijven voetballen vanuit de eigen positie en met hard werken de wedstrijd naar je toe trekken. Ook Hertha gaf het niet op en ging voluit voor de 3 punten. Heen en weer bleef het gaan. Wij hadden wel meer kansen en een licht overwicht. Maar Hertha bleef extreem gevaarlijk met snelle uitbraken en goede afstandsschoten. De gelijkmaker kwam toen een spits alleen voor Ruben verscheen en beheerst inschoot.

Een vrije trap vlak voor onze goal leverde een onoverzichtelijke situatie op waarbij we met grote moeite via gezicht, hoofd en lichaam van alle verdedigers de bal uiteindelijk aan Hertha moesten inleveren voor de corner. We kwamen hier met wat geluk goed weg. Als Hertha op dit moment de leiding had genomen was de wedstrijd heel anders gelopen.

De witte beren namen het lot uiteindelijk in eigen hand. De verlossing kwam van onze vakantieganger Michael. Hij kon een aangespeelde bal nog net een tikje mee geven langs de keeper: 3-4. De scheidsrechter liet een paar minuten doorspelen en Omar kon de wedstrijd beslissen. Vrij voor de keeper tikte hij de bal in de uiterste hoek. Maar de bal kwam tegen de paal en rolde weer terug!

Het bleef gevaarlijk, de jongens uit Vinkeveen gaven echt alles. Maar toen gebeurde het. Michael kreeg een vrije trap op links, zo ongeveer op de cornerpositie, nadat hij was getackled. Beheerst bekeek hij de situatie en nam de beslissing om in één keer te schieten. De bal ging er rechtstreeks in: 3-5 en het was gedaan! Wat een prachtige goal en daarmee de definitieve beslissing. En wat een opluchting voor de supporters van Breukelen langs de kant.

Breukelen E2 blijft ongeslagen koploper in deze 2e klasse voorjaarscompetitie. Ze staan nu 5 punten los van Hertha en 8 punten van Huizen die de derde plaats inneemt. Nog 2 wedstrijden: uit tegen Victoria en vervolgens thuis tegen de Zuidvogels. We zijn er dus nog niet maar gaan langzaam hopen op de beker!

Wij danken Hertha voor de mooie wedstrijd. En natuurlijk de vader van Gino en de moeder van Michael voor het aanbrengen van de versterkingen.

Maar we zijn vooral erg trots op jullie inzet mannen! Door jullie harde werken hebben jullie overtuigd gewonnen en ons getrakteerd op een spektakel van een pot.

Hertha E1 - Breukelen fc E2: 3 - 5 (2 - 3)