D1 speelt kater weg tegen Argon D2!

Nog maar nauwelijks 2,5 dag na de oneerlijke bekerclash in Amsterdam, stond vandaag alweer de “topper” tegen Argon op het programma. Ondanks dat deze tegenstander al twee keer eerder ruim was verslagen (resp. 1-5 in de najaarscompetitie en 5-0 een paar weken geleden), was het natuurlijk wel interessant te zien hoe de jongens het verlies maar vooral de oneerlijke uitschakeling hadden verwerkt…. Argon had dan weliswaar al 5 verliespunten (tegen 0 voor ons), ze stonden toch maar mooi bovenaan dankzij een drietal meer gespeelde wedstrijden.

Op deze weer belachelijk vroege morgen scheen het zonnetje bedrieglijk vriendelijk over de velden in Mijdrecht. Er stond echter een gemeen windje die het voor de luchtig geklede toeschouwers soms toch wat onaangenaam maakte.

Breukelen kwam goed uit de startblokken, het spel zag er verzorgd en snel uit. Toch mistten wij de overtuiging die dit team zo vaak kenmerkt. Mooie aanvallen en combinaties stierven vaak in schoonheid doordat de laatste pass of voorzet het net niet haalde. Hadden we dit woensdag ook niet gezien? Het zou er toch niet weer insluipen?? Deze keer had het in ieder geval niets met de scheidsrechter te maken, hij floot uitstekend, zag alles en was resoluut maar fair.

Opluchting was er dan ook toen na 9 minuten de 0-1 viel; na een afgeslagen voorzet van Jordi wist Hans de bal weer voor de voeten van Jordi te krijgen. Deze schoot de bal hard (maar met een mooie boog) onbereikbaar over de keeper in het doel. Qua spel leek zich een grote score af te gaan tekenen, echter toen er in de 14e minuut een Argon-speler na goed doorzetten en enig geluk vrij voor Jesse opdook en er met een keurig geplaatst lobje 1-1 van maakte, leek de onzekerheid zich toch weer meester te gaan maken. Argon kreeg even “de geest” en testte Jesse van afstand met een gevaarlijk schot. De laagstaande zon maakte het hem wel lastig maar niet genoeg voor een treffer. Het initiatief van Argon was gelukkig van korte duur en Breukelen zette zich er snel overheen.

Het spel werd wat feller en er werden pittige duels uitgevochten wat tot enige blessurebehandelingen leidde. Een prachtige aanval over rechts leidde Breukelen’s tweede treffer in; vlak voor rust kreeg Hans op rechts de bal in de diepte aangespeeld, haalde de achterlijn en gaf een mooie voorzet, helaas net iets te hoog voor Jim die er onderdoor ging. Jantijn pikte de bal echter aan de linkerkant weer op en legde keurig terug op Giovanni die met een droge knal de keeper het nakijken liet: 1-2. Dat was een mooie opsteker en zo gingen we de rust in.

Na de rust een wat overtuigender Breukelen en een Argon wat deed wat ze konden; de schade zoveel mogelijk beperkt houden. Dat ging ze niet slecht af totdat Jordi de bal strak inspeelde op Giorginho. De frommelde de bal langs z’n verdediger en maakte beheerst af; 1-3. Argon gaf niet op en probeerde aan aanvallen toe te komen. Verder dan halverwege kwamen zij echter niet.

Uit een corner dacht Bob de 1-4 te scoren, echter had de scheidsrechter een overtreding (hands?) van een van de Argon verdedigers gezien en legde de bal op de stip. Bob mocht opnieuw aanleggen en de 1-4 stond alsnog op het scorebord. Breukelen wilde direct doorstoten en bij de volgende aanval werd er iets te fel op de keeper doorgegaan waardoor deze geblesseerd raakte. De spelers van Argon belaagde onze spits en er ontstond een duw- en trekpartij….. Normaal gesproken niets voor de spelers van onze D1, blijkbaar was nog niet alle frustratie van afgelopen woensdag verdwenen. Mitchell en een speler van Argon konden inrukken om even af te koelen en Hans kon verder de boel van de kant bekijken. De keeper bleek niet meer verder te kunnen en werd vervangen. Op een vrije trap van Argon na (hoog over) gebeurde er niet zo veel meer en bloedde de wedstrijd verder dood. Eindstand 1-4

De kater lijkt hiermee weggespoeld/weggespeeld, volgende week weer vrijuit spelen! De tegenstander thuis (09.45) is dan Nederhorst D1 dat vandaag verrassend thuis verloor van ’t Gooi (0-3). Andere uitslag: Loosdrecht D1- Wasmeer D2: 3-0

18 april 2009: Argon D2 - FC Breukelen D1; 1-4 (1-2)