FC Breukelen F1 wint verdiend bij Wasmeer F1

4 april 2009: Wasmeer F1 - FC Breukelen F1 2-3

De F1 heeft zaterdag 4 april een prima prestatie behaald door de lastige uitwedstrijd tegen Wasmeer verdiend met 2-3 te winnen. De lome 22 graden van de vrijdag ervóór hadden geen enkele invloed op de withemden. Het resultaat mocht er zijn en het weekend kon niet beter beginnen.

Wasmeer kenden we nog van de najaarsreeks als een slimme, snelle ploeg met een paar spelers die hier en daar al waren gescout. In oktober werd de uitwedstrijd verdiend met 3-1 verloren.

Ten aanval

De F1 trad om 11.00 uur aan tegen een Hilversumse ploeg die enkele basisspelers miste. Dat gemis was snel te zien. Wasmeer kwam er niet aan te pas. Breukelen koos furieus de aanval wat resulteerde in een snelle 0-1 van Jayson die zijn lage schot uit de draai langs alle Wasmeerbenen tegen de touwen zag stuiteren. Nauwelijks drie minuten later zag Jayson zijn lage corner compleet verkeerd verwerkt worden door een verdediger die daarmee zijn eigen keeper in de korte hoek verschalkte: 0-2.

Wasmeer probeerde driftig het tij te keren, maar Jordi en Melle waren een uitstekend slot op de deur. Op de Hilversummers werd door de middenvelders Guido en Jop ver van het doel al druk gezet, zodat zij steeds gedwongen werden diepe ballen te geven die allemaal voor keeper Tim waren.

En ja, het wordt eentonig, onze kleine sluitpost had weer een absoluut onwaarschijnlijke redding in huis toen hij de talentvolle doorgebroken spits van Wasmeer 12 meter uit zijn doel de bal van de schoenen plukte. Jop schoot nog een keer loeihard tegen de lat en de rust werd bereikt met een ruime 0-2 voorsprong. Toch waren de Breukelse toeschouwers langs de lijn niet gerust over een makkie na de thee …

Onreglementair toiletbezoek

Die vrees kwam uit. Uw verslaggever belooft hierbij plechtig nooit meer in de rust naar het toilet te gaan, want - u raadt het al - hij had zijn plek langs het hek nog niet ingenomen of Wasmeer scoorde met een ziedend schot onder de lat de 2-2. Een beschrijving van de eerste tegengoal moet hij u helaas schuldig blijven; u weet waarom. Breukelen was het even helemaal kwijt en Wasmeer kogelde nog een keer op de paal.

Door enkele wissels en blessuregevallen, waardoor Erno de mannen even recht in de ogen kon kijken, ging het plotseling weer beter draaien. Jayson en Jelle kregen veel ruimte op de vleugels, maar hun schoten werden gekeerd door de goede keeper van Wasmeer.

Enkele minuten voor tijd gebeurde het. Een fraaie aanval op rechts werd door Dion besloten met een afdraaiend schot dat vol effect voor de voeten van Jayson kwam. Die haalde keihard uit, de keeper dook de bal fantastisch uit de hoek, de bal caramboleerde terug naar Jayson die met een gemikte schuiver de verste hoek vond: 2-3. De buit was binnen. Een heerlijke wedstrijd werd met verdiende winst afgesloten. Alle spelers van de F1, dit was grote klasse!