A1 wint ook bij Victoria

Zaterdag moest de A1 de op papier zware uitwedstrijd spelen tegen Victoria, een topdrie team in de eerste klasse en een voor ons bekende tegenstander. De thuiswedstrijd was verloren gegaan, 0-2, dus fc Breukelen had in Hilversum iets recht te zetten.

Hoewel we enkele spelers misten door blessures, konden we toch een redelijk fitte selectie op de been brengen. Mark, die altijd goed speelt tegen Victoria, was na de aanslag van vorige week nog geblesseerd en moest het duel noodgedwongen vanaf de zijlijn volgen. Het Breukelse team werd dit keer opnieuw aangevuld met twee spelers uit de C1.

Onder de meegereisde ouders, familieleden en fans was dit keer ook de nieuwe trainer voor volgend seizoen, Jan Blom. Hij zag dat onze jongens een prima eerste helft speelden, maar dat ze in de tweede helft te veel meegingen in het onrustige spel van de tegenstander.

De opening van fc Breukelen was sterk. De tegenstander werd vastgezet op eigen helft en de A1 kreeg direct al een paar goede scoringsmogelijkheden. Het was daarom een flinke domper dat de eerste goal van de wedstrijd na tien minuten aan de andere kant viel. Door een misverstand in onze verdediging was het in de eerste aanval van Victoria gelijk raak: 1-0.

Het tekent het vertrouwen van onze ploeg dat de jongens rustig bleven voetballen en via snel positiespel de tegenstander onder druk hielden. Er werd in die fase heel behoorlijk gevoetbald en de defensie gaf vrijwel geen kans weg. Voor de neutrale toeschouwer was het een aantrekkelijk duel met een duidelijk sterker fc Breukelen. We kwamen langszij toen verdedigende middenvelder Dennis zich in de zestien handig vrijspeelde en diagonaal inschoot: 1-1. Daarvoor had hij ook al een paar mogelijkheden gehad, maar die schoten gingen steeds over de lat. Vlak voor rust werd het 1-2. Victoria speelde op dat moment met tien man door een langdurige blessurebehandeling en kwam onder enorme druk te liggen. Van de kansen die fc Breukelen toen kreeg, werd er een benut. Aanvaller Steven scoorde uit een corner van dichtbij simpel de 1-2.

Trainer Herman was in de rust niet tevreden. Er werden nog te veel fouten gemaakt en het optreden bij vrije trappen, corners en ingooien was in zijn ogen ronduit zwak.

Na de thee was de wedstrijd het aankijken veel minder waard. De A1 kreeg in het begin een paar grote kansen om de score uit te bouwen, maar die werden gemist. Victoria kon daardoor hoop houden op een beter resultaat, maar echte kansen wist zij niet te creëren. Een hard schot van afstand moest nog wel door doelman Sander over de lat worden getikt. Nee, fc Breukelen speelde de wedstrijd rustig uit en maakte het zichzelf soms moeilijk door de bal zwak in te passen. De tegenstander drong wel aan, maar speelde vrijwel alleen de lange bal naar de aanvallers en die was een prooi voor Rick en Ricardo.

De zege van de A1 was verdiend. Alleen hadden we in de eerste helft al meer afstand moeten nemen van Victoria. In de slotfase kwamen ook Giorno en Adil (beiden C1) als wisselspelers nog even in het veld. Bedankt jongens en veel succes! Het valt trouwens op dat elke keer als we spelers meenemen uit dat team, de A1 zijn wedstrijd wint. Is er een verband? We hebben nog drie duels voor de boeg. De A1 staat nu in de topvijf. Zaterdagmiddag een thuiswedstrijd tegen Altius. Hoe laat speelt onze C1 dan?

Eindstand Victoria A1 - fc Breukelen A1 1-2 (1-2).

Doelpunten: Dennis en Steven.

Opstelling: Sander, Bas, Rick, Ricardo, Vincent, Sander, Dennis, Peter, Metin, Jurre en Steven.

Wisselspelers: Jannes, Giorno en Adil