E4 pakt 3 punten tegen Wasmeer

F.C. Breukelen (E4) wint met 2-1 en pakt 3 zeer belangrijke punten.

De boys van de E4 hebben afgelopen zaterdag 3 zeer belangrijke punten verdiend in de strijd tegen degradatie. Het op de laatste plaats staande F.C. Breukelen moest naar Wilnis om het daar op te nemen tegen de nummer 2, C.S.W., dat nog kansvol is om te promoveren naar een hogere klasse.

F.C. Breukelen vertrok extra vroeg naar Wilnis om zich daar in alle rust te kunnen voorbereiden op het duel met C.S.W. Een tegenvaller was het afzeggen van eerste keeper__Justin__, die na een valpartij van z’n fiets, een gekneusde pols opliep. Laten we hopen dat het allemaal meevalt en dat ie weer snel terug is.

Na een zeer intensieve warming-up, en een opbeurende speech van leider John, begon om even na 11.00 uur de wedstrijd. Met tweede keeper Collin op doel, begon F.C. Breukelen de wedstrijd zeer fel en fanatiek en het wilde duidelijk laten zien dat ze onterecht op laatste plaats staan. C.S.W. werd helemaal weggespeeld en probeerde met zeer harde overtredingen en elleboogstoten (3 tanden door de lip bij onze spelers) F.C. Breukelen uit hun spel te halen. Het is aan de zeer goed spelende verdedigers__ Rick en Tim__ te danken dat C.S.W. geen enkele kans kreeg . (jongens, fantastisch!) Halverwege de eerste helft mocht Luuk een corner nemen, na weer een zeer mooie aanval, en hij plaatste de bal direct op de voet van Danny. Die twijfelde geen moment en nam de bal ineens op z’n pantoffel en joeg h’m in de touwen. ( 1-0) Mees kreeg nog een enorme kans, maar werd zeer onsportief en keihard onderuit gehaald. Dit was zeer duidelijk een rode kaart voor de verdediger van C.S.W., maar de scheidsrechter deed het af met een directe vrije trap voor Mees. __Mees __****nam de vrije trap zelf en deze ging 2 cm naast het doel.

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste was geëindigd. F.C. Breukelen had weer het beste van het spel en C.S.W. stelde daar weer het harde en soms het onsportieve spel tegenover. Onze spelverdeler Oliver was dan ook zeer regelmatig het slachtoffer van zeer grove overtredingen. Ook Mees en de fabuleus spelende Tigo, werden regelmatig gestopt door zware overtredingen. De **1-1 **kwam dan ook uit de lucht vallen. Een als voorzet bedoeld schot, dwarrelde over de iets te ver voor zijn goal staande Liban (die de tweede helft was gaan keepen) en de bal verdween achter hem in de goal. Maar ondanks het harde spel van de tegenstander waren de beste kansen voor onze jongens. De zeer hard werkende en uitstekende Danny, die deze wedstrijd echt overal te vinden was, kreeg een mooie kans op de 2-1 maar de bal ging helaas net naast. Mees mocht daarna alleen op het doel af gaan, maar helaas stuitte hij op de (overigens uitstekende) keeper van de tegenpartij. Ook de tegenstander kreeg nog een paar uitstekende kansen maar Liban hield met een paar schitterende reddingen zijn doel verder schoon. Voor de plek van de 2e keeper in dit team is er dus weer een serieuze concurrentiestrijd ontstaan!

Uiteindelijk kwam de dik verdiende zege alsnog. Na een zeer goede actie van Rick op snelheid, en een zeer goede pass op Luuk, die op zijn beurt met een goed bekeken schot de keeper kansloos liet . (2-1) Na een paar goede kansen over en weer en goed verdedigingswerk van het hele team ging de overwinning, dik verdiend, mee terug naar Breukelen.

Tip van de leider(s) en van alle andere vaders en moeders: Als we iedere wedstrijd met deze instelling spelen, en net zo goed blijven verdedigen, dan volgen er vanzelf meer overwinningen!!