E2 wint dubbel

We hadden ons verheugd op een zonnige wedstrijd deze zaterdag. Helaas speelde het weer niet mee. Onderweg naar Huizen zelfs regen! Gelukkig maakte het spel van de E2 veel goed.

De Zuidvogels E4 waren we nog niet eerder tegengekomen in deze competitie. De resultaten van dit team tegen Victoria waren niet mis: 3-3 en 5-2 winst. Intussen weten we dat resultaten uit het verleden niet zo veel zeggen, maar we hebben het team toch maar voorbereid op een moeilijke tegenstander.

Die vrees bleek niet helemaal gegrond. De eerste helft starten we uitstekend met een vroege openingstreffer van mid-mid Levi. Er werd weer goed gecombineerd en de kansen dienden zich in grote getale aan. Onze rechtshalf Andrew kon niet lang na de 1-0 ook de 2-0 binnentikken. Na dit offensief gaf Breukelen de gastheren iets meer ruimte. Zo kon het gebeuren dat de Zuidvogels een aantal doelkansen kregen. Gelukkig was de verdediging goed op orde, maar een mooi afstandschot dreigde het doel in te vallen. Ruben stond uitstekend te keepen en werkte alles wat er nog door kwam prima weg, ook dit schot wat vanuit de 2e lijn over de hele verdediging heen ging.

De jongens uit Huizen raakten wat geirriteerd en dat werd fysiek en verbaal duidelijk gemaakt. Toch jammer, want dat kwam de prestaties van dit team niet ten goede. In de rust hebbn we onze jongens erop gewezen om niet dezelfde fout te maken. Blijf gewoon voetballen en laat al het andere voor na de wedstrijd.

Dat werd uitstekend opgepakt door de witten en zij rekenden sportief af met alle tackles door onverstoorbaar door te gaan met hun eigen spel. De wedstrijd bleef in de tweede helft onderbroken worden door onnodige incidenten. Lukas maakte bijna een zuivere hattrick ware het niet dat Michael ook kon scoren. 0-5 was daarmee een feit. Een prima actie van Menno kon door Lukas worden afgerond: 0-6!

De eer van de Zuidvogels werd nog wel gered. Na een snelle counter ontstond er een 2 tegen 1 situatie voor onze goal en die kans werd benut.

Weer een uitstekende prestatie van het hele team. Jullie draaien prima en laten je door niets of niemand van de wijs brengen en zo hoort het ook. Naast de zege op het scoreboard boekten jullie ook de sportieve overwinning. Al 6 maal ongeslagen jongens: geniet ervan en hou dit vast!

De komende 2 weken is het programma leeg. Allereerst het weekend van pasen en de week erna zijn we vrij. We proberen een oefenwedstrijd voor 18 april te organiseren!

Zuidvogels E4 - Breukelen fc E2: 1 - 6 (0 - 2)