A3 speelt gelijk tegen een minder Zuidvogels

Afgelopen zaterdag moesten de vrienden van de A3 aantreden tegen Zuidvogels. Het zou een duel worden wat op een revanche moest lijken van de wedstrijd eerder dit seizoen in Huizen, een aantal opstootjes zorgden daar voor een grimmige sfeer. Zodanig, dat enkele spelers uit ons team zich vanaf toen alleen maar gericht hebben op deze wedstrijd om revanche te pakken, zo niet sportief, dan maar fysiek.

Ouders waren al gewaarschuwd voor een kaartenregen en een ander voorbeeld: op de officiële Hyve van Zuidvogels A3 stond dat ene Calvin er zin in had om tegen Paddo (Patrick) te spelen. Dit gaf dus aan hoe grimmig de sfeer was. Calvin had echter ongeluk, Patrick zat zijn 3e van de in totaal 4 wedstrijden schorsing uit nadat hij rood had gekregen bij Huizen uit. Deze rode kaart was echter onnodig, evenals de andere 3 rode kaarten die we gekregen hebben dit seizoen waarvan er 2 niet doorgevoerd zijn. We laten af en toe onze koppies hangen, vergeten dat we goed kunnen voetballen en daardoor worden de jongens af en toe te agressief.

Leider Pieter heeft gelukkig weten te voorkomen dat we met het mes tussen de tanden het veld op zouden gaan door met de coach van Zuidvogels af te spreken dat wanneer er een grote mond open gedaan zou worden dat hij dan gelijk zou wisselen.

Alsnog waren Strijd, Passie en Beleving de 3 steekwoorden van de middag. Als het niet voetballend kon, moesten we het met volle strijd proberen. Zo hebben we immers vorige week ook een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen NVC uit, nadat we eerst met 2-0 en daarna met 3-2 achter gestaan hadden werd het uiteindelijk met 8 Breukelen-spelers tegen 9 NVC’ers alsnog 3-3 door een late gelijkmaker van Tom.

Nu de wedstrijd van vandaag. F. Kuhn (te laat), Marcel en Maarten (niet getraind) begonnen op de bank. Breukelen begon ietwat slapjes aan de wedstrijd en na een half uur stond er een 2-0 achterstand op het scorebord. 1 goal van Zuidvogels viel uit een corner door onoplettendheid van onze organisatie. De 2-0 was een 2 tegen 1 situatie, de ene van Zuidvogels speelde de bal langs keeper Myron waarna de 2e man hem tegen de netten schoot, weliswaar in buitenspelpositie. Grensrechter René Verkuil probeerde het doelpunt nog af te laten keuren maar scheidsrechter Bart van de Kerkhof was zeer gedecideerd en bleef bij zijn beslissing. Na de 2-0 kwam Breukelen beter in de wedstrijd en creëerde het enkele kansen, Raymond ging van de mid-mid positie af en ruilde met spits Thomas. Even hierna -een minuut of 5 voor rust- kon Raymond de 2-1 binnenschieten. FC Breukelen ging met een optisch veldoverwicht de kleedkamer in.

Na de thee ging Breukelen verder met waar het de eerste helft mee geëindigd was namelijk: voetballen op de helft van de tegenstander. Een minuut of 20 na rust leidde dit tot de 2-2 van Micheal, een goal uit de kluts. Uit een corner kreeg Ferry Kuhn de bal waarna hij niet nadacht en gewoon schoot, deze bal werd geblokkeerd, kwam in de voeten van Micheal die met een beheerste schuiver zijn felbegeerde pantoffelwerk kon laten zien en daarmee de bal in de verre hoek schoot. Beide teams kregen na de gelijkmaker nog enkele kleine kansjes maar meer dan speldenprikjes waren het niet.

FC Breukelen A3 kon toch redelijk tevreden terugkijken op hun wedstrijd nadat we toch wéér uit een achterstand gelijk hebben weten te spelen. Volgende week is de A3 vrij waarna we op 18 april mogen aantreden tegen Hoogland A3 op de Broekdijk-oost. Hopelijk spelen we ook dan weer voor een enthousiast publiek wat net als vandaag zich volledig als 12e man wil laten gelden en met een zeer gedreven teammanager Mark Dekker, hij liep regelmatig als verzorger binnen de lijnen, gaf aanwijzigingen, coachte het team met al zijn voetbalgochme en passie. Een compliment is voor hem op zijn plaats want hij heeft 2 weken geleden op ongepaste wijze het veld bij de A1 moeten verlaten na een charge van een tegenstander. Verder wil ik iedereen bedanken die voor de A3 gediend heeft: Teammanager Mark, leider Pieter, grensrechter René, de scheidsrechter, de supportersclub van Darryl en Patrick, analyticus en mental coach Flox, Sport-psycholoog Mitch en niet te vergeten, de belangrijkste schakel binnen dit elftal die rechtstreeks vanuit zijn bed de Broekdijk op kwam: F. Kuhn.

FC Breukelen A3 - Zuidvogels A3 2-2 (1-2)

Doelpunten: Raymond en Micheal

Opstelling: Myron, Tom, Alex, Jonathan (Marcel, en weer Jonathan), Casper (Maarten); Samphan (Ferry Kuhn), Micheal, Raymond, Jasper (nadat Casper eruit is geweest weer Casper), Thomas en Mike

Man of the match: Myron