Krappe zege A1 op Altius

De A1 heeft de mooie zegereeks - vier overwinningen op rij - met een wedstrijd verlengd. De thuiswedstrijd zaterdag tegen Altius werd gewonnen. De tegenstander uit Hilversum bleek een stugge ploeg die tot het einde toe bleef strijden voor de overwinning.

De A1 opende sterk en wist de tegenstander ver van het eigen doel te houden. De vele aanvallen van fc Breukelen mistten echter raffinement, waardoor een openingstreffer op zich liet wachten. De voorzetten kwamen vaak niet goed aan en bij de vrije schietkansen stond het vizier niet op scherp. Na een minuut of twintig kwam Altius onder de druk vandaan en wist met enkele counters gevaarlijk in de buurt van doelman Sander te komen. Uit een zo’n aanval had de 0-1 kunnen vallen, maar het stiftje van de bezoekers belandde naast de palen.

De A1 had moeite met het sterk fysieke spel van Altius. Het duwen en trekken werd maar zelden bestraft en fc Breukelen liet zich daardoor wat van de wijs brengen. Toch werd het nog voor rust 1-0 voor de A1, een voorsprong die op dat moment ook verdiend was. De bal klutste in het zestienmetergebied en aanvaller Steven kon van dichtbij de doelman passeren. Altius kwam in de rest van de eerste helft niet door onze defensie heen. Alleen bij een enkele vrije trappen was het even oppassen voor fc Breukelen.

Na de thee werd het spel rommeliger. Altius speelde consequent de lange bal om via een counter de gelijkmaker te kunnen scoren. Het gevolg was dat er veel kopduels waren. De opbouw werd onrustiger. Want ook het spel van Fc Breukelen werd slordig. Het werd echt vechtvoetbal. Verdediger Bas ging ditmaal voorop in de strijd en speelde een prima tweede helft.

Positief is dat de A1 ook in deze wedstrijd bijna niets weggaf. De ploeg speelde geconcentreerd en liet zich niet verrassen. Pas vlak voor tijd was er een kans voor Altius, maar een alerte Sander voorkwam dat de Gooise ploeg alsnog langszij kwam.

Conclusie? Geen flitsende partij van fc Breukelen, maar wel een verdiende zege die dit keer wat laag uitviel. De ploeg bleef gemakkelijk overeind tegen de Gooise vechtploeg en liet zien dat het collectief in de loop van de competitie is gegroeid.

Nog twee wedstrijden, twee toernooien en een aantal oefenduels voor de boeg. In de strijd om de tweede periode doen we volop mee - we hebben al 20 punten verzameld -, maar de kans is groot dat ook die periodetitel naar kampioen BFC gaat. Het ziet er nu naar uit dat we 4 of 5e worden in de eerste klasse .

Eindstand Fc Breukelen A1 - Altius A1 1-0 (1-0). Doelpunt: Steven.

Opstelling: Sander, Bas, Rick, Ricardo, Vincent, Sander, Dennis, Peter, Jannes, Jurre en Steven.

Wisselspelers: Metin, Fatih en Mark