E2 knaller tegen Victoria E4

De vijfde wedstrijd in de competitie vandaag, thuis tegen Victoria E4. Zou de E2 de verwachtingen waar maken en de ongeslagen reeks voort kunnen zetten? Zou de wedstrijd wel doorgaan, met al die regen? Was het team er klaar voor? Allemaal vragen die snel beantwoord zouden worden…

In Breukelen kon alleen het kunstgrasveld bespeeld worden en ja: we mochten er spelen! Samen met de F3, die op de andere helft Loosdrecht als tegenstander trof. Alle andere wedstrijden waren al afgelast vanwege de aanhoudende regen. Compleet waren we ook weer, alle uitvallers waren weer van de partij. En wat voor een partij!

De witte brigade begon zeer overtuigend aan deze zware wedstrijd door Victoria op alle vlakken af te troeven. Combinaties, passes, duels: alles was goed. Al snel maakte Mathijs de openingstreffer, zijn tiende competitiedoelpunt, door op links mooi uit te halen en de keeper kansloos te laten. Niet lang hierna kregen we een indirecte vrije trap vlak voor de goal. Menno nam deze trap met de bedoeling dat Lukas een tikje door zou geven, maar dat liep niet helemaal goed en de bal ging er in één keer in. Jammer, maar terecht afgekeurd.

Lukas maakte het meer dan goed door aansluitend de 2-0 en 3-0 op zijn naam te zetten. De machine draaide op volle toeren en Andrew kreeg ook zijn kans en maakte weer een mooie goal. Doorgebroken kwam hij vrij voor de keeper schoot beheerst in de hoek. Niets aan de hand dus en wat een prachtige ruststand tegen deze tegenstander! De wedstrijd leek gespeeld…

Maar wat een ander Victoria kwam er ten tonele in de tweede helft. De blauw-witten kwamen uitstekend terug in de wedstrijd. Dwars door onze verdedigingslinies op rechts kwam daar ineens een aanvaller voor Ruben te staan en de 4-1 was een feit. Omar maakte dit foutje gelijk weer goed door snel 5-1 te maken. Toen brak Victoria definitief door. Enigszins geholpen door onze ongelukkige keuze van wissels profiteerden ze van de ontstane chaos. Het team was niet meer goed georganiseerd en de posities werden verlaten. Dit werd gretig en verdiend afgestraft door Victoria. De stand liep snel op: 5-2, 5-3 en in de laatste minuten ook nog 5-4! De scheidsrechter maakte er met die stand een einde aan. Toch nog victorie op Victoria in een enorm spannende wedstrijd! Ondanks de stromende regen hebben beide groepen supporters genoten van deze knaller.

De E2 en de E4 hebben allebei weergaloos gespeeld. Wij de eerste helft en zij de tweede. De leiding trekt zich het beleid met betrekking tot de wissels aan. Dat gaan we de volgende wedstrijd stevig aanpakken. Gelukkig voor Breukelen pakken we wel de verdiende 3 punten.

Complimenten dus jongens (ook van de leiding van Victoria, leuk om te horen en erg sportief) met jullie spel en instelling. Het was ook erg fijn om te zien dat alle aanwijzigen in de voorbespreking goed werden overgenomen. We gaan proberen deze lijn voort te zetten in de wedstrijd van volgende week tegen de Zuidvogels.

FC Breukelen E2 - Victoria E4: 5 - 4 (4 - 0)