D1 boekt een ruime overwinning op SC 't Gooi D1!

21 maart 2009: FC Breukelen D1 - SC ‘t Gooi D1; 8-0 (3-0)

Op deze eerste lentedag moest er al vroeg aangetreden worden tegen SC ’t Gooi D1. Op papier wellicht een mindere tegenstander, toch hadden zij het Argon vorige week knap lastig gemaakt en gingen zij uit Mijdrecht weg met een krappe 1-0 nederlaag. Ze mochten dus niet onderschat worden en na de euforie van de bekeroverwinning moest er dus wel weer serieus aan de bak gegaan worden!

Ondanks wat kleine blessures waren we eindelijk weer eens compleet. Zoals gewoonlijk werd er weer wat slapjes begonnen en werd er vooral achterin wat te gemakkelijk en nonchalant gespeeld. Alhoewel het al vanaf het begin duidelijk was dat Breukelen de betere ploeg was, waren er toch ook een paar kansjes voor de gasten uit Hilversum. Toch was het Breukelen dat na 10 minuten de leiding nam; Jim ging goed door naar de achterlijn en legde de bal keurig terug op Mitchell. Die bedacht zich geen moment en knalde de bal hard tegen de touwen: 1-0. Kort daarna was het Jim zelf die alert was toen de keeper een schot van Giovanni niet onder controle kon krijgen en de bal in de rebound simpel kon binnentikken: 2-0. ’t Gooi zette nog even aan en was wat gevaarlijk bij corners en een vrije trap. Jesse was echter goed bij de les en hield de nul!

Een eigen doelpunt van ’t Gooi (kopbal) betekende een ruststand van 3-0, anders dan de stand doet vermoeden was het tot dan toe niet echt overtuigend..

De tweede helft zagen we een heel ander Breukelen, er werd veel feller en sneller gespeeld, goed gecombineerd en geen kans meer weggegeven. Het kon dan ook niet uitblijven dat de stand naar een mooie 8-0 werd uitgebreid. Jim bracht een mooie hatrick op z’n naam: eerst werd hij aangespeeld door Giovanni waarna hij z’n tegenstander uitkapte en de bal keurig in het netje plaatste (4-0), vervolgens een slap schot waarbij de keeper op het verkeerde been kwam en uitgleed (5-0) en daarna een prachtige aanval van links (Raymond) naar rechts (Michiel) en naar Jim die er wel raad mee wist (6-0).

De laatste twee doelpunten (7-0 en 8-0) kwamen van de voet van Michiel die twee keer hard uithaalde na wederom prachtige aanvallen en mooi kaatsen. De stand had zelfs hoger (dubbele cijfers) kunnen uitvallen als er iets zuiniger met de kansen was omgesprongen.

Vooral de tweede helft was meer dan het aanzien waard, ondanks dat de wedstrijd al gespeeld was werd er goed gecombineerd en scherp gedekt. Met het lentezonnetje erbij was het volop genieten! Volgende week dezelfde tegenstander, dan om 12.00 uur uit in Hilversum, de week erna volgt de 4e rond in het bekertoernooi (thuis tegen IJFC D1)