A1 wint derby bij Maarssen

Na de goede prestatie vorige week bij Loosdrecht (1-4), lijkt de A1 de weg omhoog weer te hebben ingeslagen. Zaterdag jl. stond de derby uit tegen vv Maarssen op het programma, altijd een speciale wedstrijd voor de jongens. De thuiswedstrijd eerder deze competitie werd nipt door fc Breukelen verloren. Toen gaf de strijdlust van Maarssen, de huidige nummer vier op de ranglijst, de doorslag en liet onze A1 zich gewoon aftroeven.

Trainer Herman kon zaterdag beschikken over een redelijk fitte electie. Alleen Peter (wissel) en Fatih (blessure) waren niet of slechts gedeeltelijk inzetbaar. De aanvulling kwam opnieuw uit andere jeugdteams (Vincent, Bas en Jay: bedankt!)

Breukelen begon scherp aan de wedstrijd. De ploeg liet blijken dat het naar Maarssen was gekomen om te winnen en dat straalden de jongens dit keer ook uit. Binnen vijf minuten was er al een kans voor Vincent die zich op links vrijspeelde en het strafschopgebied kon intrekken. Zijn schot werd echter gekeerd door de doelman. Het zette de toon voor de eerste vijftien minuten waar de A1 domineerde en vooral op de helft van Maarssen speelde. De beloning kwam als snel in de vorm van een doelpunt. Jurre scoorde de 0-1 na zwak uitverdedigen van Maarssen. Daarna kwam de thuisclub meer in de wedstrijd, mede doordat onze jongens slordig waren in de passing. Er werden weinig kansen weggegeven, maar de opbouw van fc Breukelen stokte nogal eens doordat er fout werd ingespeeld. Het gevolg was dat het duel vooral op het middenveld werd uitgevochten. Het handelsmerk van Maarssen - de lange bal, veel strijd en hard de duels ingaan - kwam in de eerste helft niet uit de verf.

Op slag van rust sloeg fc Breukelen opnieuw toe. Jurre werd weggestuurd op rechts, belandde vlak bij de cornervlag en zette daar de bal knap voor het doel. Vincent kopte de bal van een meter of zes steenhard tegen de touwen: 0-2. Kort daarop floot de goed leidende scheidsrechter voor de rust.

Herman was over de tussenstand natuurlijk tevreden, maar niet over het spel. Hij paste de opstelling op enkele plaatsen aan. Deze voorspong mochten we niet meer uit handen geven, was de stemming in de kleedkamer.

Na de thee was het duel in evenwicht. De thuisclub drong aan, maar was niet in staat met combinatievoetbal diep door te dringen in het zestienmetergebied van fc Breukelen. Het gevaar kwam vrijwel uitsluitend van vrije trappen en hoekschoppen. Keeper Sander liet zich niet verschalken. Toch wist Maarssen de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Een combinatie door het midden lukte ditmaal wel. Het schot, een beetje van richting veranderd, belandde in het doel:1-2. Met nog een minuut of twintig spelen geloofden de supporters van de thuisclub er weer in.

Maar onze A1 is in de loop van deze competitie sterker geworden. Waar we eerder in deze situatie angstig zouden gaan voetballen, werd er nu een tandje bijgeschakeld. Het spel werd rommeliger, maar de A1 gaf weinig meer weg. Aan de andere kant waren er nog wel kansen voor Steven en Metin. Het was uiteindelijk Ricardo die de zege veiligstelde. Hij schoot de bal uit een vrije trap van 20 meter hard achter de doelman: 1-3. (Ricardo had sowieso een goed weekend, want hij zou een dag later ook scoren in zon2).

Het prestigeduel was na deze treffer gespeeld. Maarssen verviel nog in een oude gewoonte door te gaan schoppen en kreeg drie gele kaarten. Aan de stand veranderde niets meer en de drie punten waren ditmaal terecht voor ons. De A1, nu vijfde, rukt op naar een plek in de topvier. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen. Volgende week spelen we in Breukelen tegen Hoogland.

O ja, op de weg terug naar Breukelen werden we met de auto nog aangehouden op de Straatweg door de politie. Alcoholcontrole! De agenten dachten misschien, wat is dat een uitgelaten groep. We waren broodnuchter, maar wel een beetje dronken van blijdschap. Zonder te blazen konden we onze weg vervolgen….

Eindstand vv Maarssen A1- fc Breukelen A1 1-3 (0-2). Doelpunten: Jurre, Vincent en Ricardo.

Opstelling fc Breukelen: Sander, Bas, Rick, Ricardo, Mark, Sander, Dennis, Vincent, Steven, Jurre en Jannes.

Wisselspelers: Metin, Peter, Vincent, Bas en Jay.