E2 stevig in het zadel

Na het doelpuntenfestijn van vorige week tegen Huizen mochten we vandaag de return thuis spelen. De KNVB programmering blijft ons verbazen, maar gelukkig wel om 10 uur spelen met een mooi lentezonnetje. Het blijft altijd moeilijk een team voor te bereiden na een monsterzege van 1-14. Het gevoel van: daar lopen we dus weer makkelijk overheen, is er maar moeilijk uit te krijgen. Tegenstanders moeten nooit onderschat worden en dat bleek ook vandaag weer.

Helaas konden we deze week niet compleet op veld 1 verschijnen. Lukas en Michael waren afgemeld vanwege een verjaarsdagsfeest. Levi kon wegens ziekte ook niet meespelen. In alle linies dus absenties. Omdat de leiding toch een zware wedstrijd verwachtte hadden we Niels en Gino ingezet als invallers om toch een beetje ruim in de wissels te zitten.

Huizen trad aan met hun vaste keeper. Vorige week kon hij er niet bij zijn. Uit het verslag van Victoria hadden we al begrepen dat hij altijd op de goede plek stond en dat hebben wij ook aan den lijve kunnen ondervinden. Er spelen overigens wel meer talentjes in dit team die erg gevaarlijk en vooral snel zijn.

De E2 begon niet helemaal scherp aan de eerste helft. In de duels net een stapje te laat, niet altijd strak passen, etc. Het leek wel of de jongens nog met de uitslag van vorige week stonden te voetballen. De eerste goal viel na een minuut of 15 omdat de keeper de bal niet klemvast kreeg, en hiervan kon Mathijs zeer koel profiteren. Een prachtige actie van Omar bracht de stand op 2-0.

Huizen kon, ondanks het wat slappe spel van de E2, hier niet heel veel tegenover zetten. Het gevaarlijkste moment kwam uit een voorzet van rechts op een vrije aanvaller, die deze kans niet liet liggen. Ruben zat er nog wel aan met de vingertoppen maar de bal rolde richting doel. Gelukkig was Valéry er nog net op tijd bij om een tegengoal te voorkomen, door op de lijn de zaken weg te werken.

Na een kleine peptalk door de trainer konden we aan de tweede helft beginnen. De witte brigade kreeg er duidelijk zin in en bepaalde de gang van zaken door Huizen op de eigen helft vast te zetten. Veel kansen maar het was vaak te druk voor de goal om lekker te combineren. Ook schoten uit de 2e lijn hadden geen resultaat, de lat zat altijd weer in de weg. En dan was daar ook nog die keeper! De ene redding nog mooier dan de andere.

Uiteindelijk lukte het Mathijs dan toch om een vrij pad te vinden na de assist van Omar. Invaller Niels kon scoren na een mooie combinatie met Andrew en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Een mooie match waarbij de verhoudingen tussen beide teams goed tot zijn recht kwam, ook in de stand van 4 - 0.

Dank aan Gino en Niels voor het uitstekende invalwerk.

Volgende week is het tijd (9 uur!) voor Victoria E4.

Breukelen fc E2 - Huizen E3: 4 - 0 (2 - 0)