D1 bekert weer verder!

14 maart 2009: Jonathan D1 - FC Breukelen D1; 1-5 (0-1)

Naar deze bekerwedstrijd werd lang uitgekeken! De competitiewedstrijden werden tot op heden vrij eenvoudig gewonnen, iets wat ook voor de tegenstander van vandaag gold. Op de websites (ook die van Jonathan) werd al veel geschreven en de druk een beetje opgevoerd.. een gezonde spanning dus. Met 8 (!) auto’s reden we naar het prachtige Zeist waar een flauw zonnetje scheen, prima voetbalweer! Wederom waren Junior, Giorginho en Jantijn meegereisd.

Breukelen begon (maar dat zijn we inmiddels al een beetje gewend…) een beetje slapjes en het initiatief lag de eerste 7 a 8 minuten bij Jonathan zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Duidelijk was wel dat er korter gedekt moest worden en onze verdedigers het zich niet konden veroorloven om te verslappen. Na de kat uit de boom te hebben gekeken nam Breukelen het over en trok eigenlijk het duel volledig naar zich toe. Goed uitgespeelde aanvallen en mooie kansen maar een uitstekende keeper en de lat (2x) stonden een doelpunt telkens in de weg. Jonathan stond onder druk en het wachten was op de eerste treffer. Uit een vrije trap werd Michiel aangespeeld die direct uithaalde. Zijn schot werd echter ternauwernood gestopt maar uit de rebound was het Jim die kon afwerken: 0-1 Een terechte voorsprong waarmee er gerust kon worden.

In de tweede helft werd Justin ingebracht, na z’n polsbreuk en de eerste trainingen kon hij het weer gaan proberen. Dat hij er zin in had bleek al snel! Hij werd door Mitchell de diepte ingestuurd en uit een voorzet (of was het nou een schot??:-)) was het Michiel die voor z’n verdediger kwam en uit direct de bal achter de kansloze keeper volleerde: 0-2

Jonathan moest nu komen en gooide alles op de aanval om de aansluitingstreffer te forceren. Zo ontstond er meer ruimte voor Breukelen en dit resulteerde in goede kansen waarbij de lat wederom 2x in de weg stond. Ook Jonathan kreeg een grote kans toen op links de doorgebroken spits de bal maar net rakelings voorlangs schoot. Kort daarna dreigde er op rechts een doorbraak en Jordi besloot de aanvaller met z’n handen af te stoppen….De strenge scheidsrechter besloot dit te bestraffen en zo moest Breukelen 5 minuten met 10 man verder. Jonathan rook een kans en zo ontstond er nog meer ruimte voor Breukelen; Giorginho maakte daar goed gebruik van en ging alleen op de keeper af, deze kon niet veel anders meer dan hem neer te halen en een terechte penalty was het gevolg.

Mitchell maakte deze uiterst beheerst af en met de 0-3 stand en een de weer teruggekeerde Jordi was de wedstrijd beslist. Uit de volgende aanval van Breukelen werd de bal doorgekopt door Hans en was het Jonas die binnen kon knikken: 0-4. Justin bekroonde z’n rentree met een fraaie treffer door z’n tegenspeler uit te spelen en de keeper vervolgens met een schot te passeren: 0-5

Jonathan kreeg uiteindelijk toch nog de verdiende treffer en redding van de eer, al was dit met een beetje hulp van Jesse…: 1-5 was de terechte eindstand.

Jongens, grote klasse! Er is hard gewerkt en goed gespeeld tegen een prima team! Door naar de volgende ronde, de tegenstanders zullen wederom beter worden. Succes!

Volgende week wacht weer een competitiewedstrijd thuis tegen SC ’t Gooi D1, ook dan moeten we er weer staan! Uitslagen uit onze poule: Argon D1 - ’t Goo1 D1 1-0 , Nederhorst D1 - Loosdrecht D1 5-3

img_0110.jpg