F1 maakt het koploper CSW niet lastig

14 maart 2009: CSW F1 - FC Breukelen F1 3-0

Wel op het kunstgras. Nee, toch niet op het kunstgras. Wat een verwarring. Met slechts zeven spelers heeft onze F1 het koploper CSW niet moeilijk kunnen maken. Met weer een prima Tim tussen de palen bleef de teller bij 3-0 steken. Op een mooie grasmat, dat wel.

Jordi was helaas nog té geblesseerd en Samir was afwezig. Met zeven fitte spelers reden we om 7.45 uur naar Wilnis voor de krachtmeting met lijstaanvoerder CSW F1. Ik weet niet wat het is, maar tegen CSW komen we vaak te kort. Iedereen die wel eens tegen CSW heeft gespeeld, weet dat de Wilnissers van een stevig potje houden. Dat geldt ook voor onze F1, maar dan moet iedereen, naast messcherp zijn, ook het voetballen niet vergeten. Helaas, op beide fronten waren we vandaag de mindere partij. Het lukte niet, er was te veel balverlies, we moesten te veel meters goed maken.

Met de rust was het 2-0 (de 1-0 was echt een giller) en misschien met het windje mee zou het de tweede helft beter gaan. In september hadden we tegen dezelfde ploeg in de beker met 4-4 gelijkgespeeld. Maar helaas, de 3-0 zat er alweer te snel in. We kregen vandaag zo’n vijftien corners tegen. Dat zegt ook genoeg.

CSW heeft een leuk team met handige en grote, sterke spelers, maar is niet van het kaliber Argon, Huizen of Laren. Loosdrecht, de nummer 2 in onze poule, vinden wij een sterkere ploeg.

Kregen we dan geen kansjes? Jazeker wel. Jayson kwam halverwege de eerste helft net niet uit met zijn passen en schoot vanuit een moeilijke hoek naast. Guido pegelde na rust een teruggelegde corner hard in, maar die bal werd geblokt. En die terugkaatsende ballen zijn dan altijd voor CSW. Hoe ze het doen, doen ze het. Het is ook een kwaliteit, zullen we maar zeggen.

Jongens, jullie hebben hard gewerkt. Het mocht jammer genoeg niet lukken. Volgende week weer een nieuwe kans, uit tegen BVV 31.