E2 een maatje te groot

Het was bijzonder vroeg - voor een zaterdagochtend dan - om te verzamelen. 7:45 eist wel wat discipline. Maar het was druk op de parkeerplaats aan de broekdijk! De F1, D1 en E7 waren ook verzameld om naar hun respectievelijke uitwedstrijden af te reizen. Niet iedereen was op tijd maar om 8 uur kon de karavaan vertrekken.

Huizen E3 was de tegenstander. Een kleine verrassing toen we arriveerden op het fraaie kunstgrasveld 4. Was dit hetzelfde team als in de najaarscompetitie? De mannen waren gemiddeld net iets kleiner dan de witte brigade, maar hadden vorige week wel gewonnen van Victoria E4, met 3-1! De 0-2 thuisnederlaag in december was ook nog niet vergeten, dus hadden we ons voorbereid op een zware wedstrijd.

De voorbereiding betaalde zich dubbel en dwars uit. Breukelen begon fanatiek en flink druk te zetten op het goal, wat na 4 directe doelkansen een treffer opleverde. Mathijs natuurlijk weer met één van zijn gigantische poeiers (het zou niet de laatste zijn). Even ging het gelijk op maar Huizen werd wakker en de E2 zakte wat in. Dat gaf de tegenstanders mogelijkheden en een klein moment van onoplettendheid zorgde voor de gelijkmaker. Een aanvaller werd net niet op tijd aangepakt en zag zijn kans schoon. Hij leverde de bal vanaf een meter of 20, net onder de lat, af in het doel van Ruben.

De E2 zocht vrijwel direct revanche en Mathijs zette ons weer op voorsprong. De beren waren nu los en met prima combinaties en voorzetten konden we uitlopen tot 1-5 waarna het rust was.

De coaches waren heel tevreden hoefden dan ook niet veel aanwijzigingen te geven. Uiteraard altijd door blijven voetballen en de posities behouden.

De beren uit Breukelen waren nog niet zo tevreden met de stand en gingen gretig verder met hun favoriete spel. De ploeg uit Huizen was lang niet slecht maar moesten het afleggen op fysieke kracht en techniek. Omdat er ver naar voren werd gespeeld konden de Huizenaren wel een aantal malen counteren. Helaas kon de spits het niet goed afmaken en verdwenen er meerdere ballen net naast het doel of precies in de handen van onze keeper. De (inval)keeper uit Huizen probeerde te redden wat er te redden viel maar de overmacht was te groot. We hoorden na afloop dat hun vaste keeper er niet bij kon zijn, de uitslag is hier ongetwijfeld door geflatteerd. Ook bleek deze E3 niet de ploeg te zijn die we eerder in Breukelen hadden ontmoet, maar voorheen de E4. Wat de beren overigens er niet van weerhield te blijven scoren.

We hebben met wissels ook nog wat gevarieerd op de posities achterin, om zo een idee te krijgen hoe de rollen werden overgenomen. De vader van Bitou trakteerde na afloop nog op tosti’s!

De programmering van de KNVB is ondoorgrondelijk. Volgende week spelen we de return tegen deze ploeg (maar dan thuis). Ongetwijfeld zal de ploeg uit Huizen proberen de verloren punten terug te halen. We zullen zien!

Goals: Mathijs (5x), Levi (4x), Michael (2x), Lukas (2x) en Andrew.

Huizen E3 - Breukelen fc E2: 1 - 14 (1 - 5)