2 voor de prijs van 1

Tja, wat moet je dan, na de 2-8 thuisnederlaag vorige week tegen de “heren” van Argon D4, die zeker niet hadden misstaan in de gemiddelde Gillette reclame.

Op een roerig woensdagavondje, ergens in een december verleden, werd nog gemijmerd over de mogelijkheden van een redelijk renderend 1e-jaars groepje, met als voorland het soms ronduit platte voorjaarsbeleid van de KNVB. Dat koppelt je dan als no. 4 in de poule nogmaals aan minimaal twee teams die boven je zijn geëindigd, een najaarskampioen uit een hogere 3e-klasse en twee goede middenmoters uit nog hoger geklasseerden. Dit pad loopt dan langs Argon D4 (allemaal 2e-jaars) SVM D1 (twee 1e-jaars, verder allemaal 2e-jaars spelers en zelfs een dispensatie 3e-jaars) CSW MD1 (2e-jaars maar vooral heel veel 3e-jaars dames) BVV D2 (hoofdzakelijk 2e-jaars, waar slechts met versterking punten te stelen waren) en Hertha D2 (vooralsnog de enige tegenstander die bij aanvang van dit competitiedeel als gelijkwaardige tegenstander ingeschat mag worden) met na drie speelrondes als de volgende illustere tussenstand:

Bent u er nog?

Een viertal maanden na dato, moest nu wederom worden aangetreden tegen SVM. Waren we daar toen niet eerst zelf twee keer op voorsprong gekomen? En was de 5-2 nederlaag toen pas in de laatste 10/15 minuten een feit? Toen deden we dat nog af met conditionele problemen, maar na de stevige inspanningen van de achter ons liggende trainingsweken, kan dat nog nauwelijks als excuus gebruikt gaan worden. De 3-0 achterstand bij rust en de snelle 4-0 vlak na rust, verbloemde de matheid van deze partij, die ook aan de zijde van SVM als een nachtkaars dreigde uit te gaan. Na een aantal oprispingen kon Kasper 10 minuten voor tijd toch nog wat terug doen, maar is deze 4-1 nederlaag tevens wel samengevat.

Zoals van onszelf gewend, is er natuurlijk wel altijd een moraal.

Het valt niet mee om vorige nederlagen, en tegen vooral grotere heren (en dames, maar niet altijd per definitie beter!) uit jullie systeempjes te schonen. Wat opvalt, is dat er maar een paar van jullie echt doorlopend willen knokken en er voor willen gaan Nog te weinig zien we nog dat het hele team er de schouders onder durft te zetten en eens de beuk er durft in gooien. Gebeurd dit in een wedstrijd onverhoopt wel (en geloof ons, op de trainingen hebben we het al vele malen gezien) doen jullie technisch en mentaal voor niemand uit deze poule onder. Maak goede afspraken en gebruik alles wat je inmiddels weet nu eens in je voordeel. Jullie zullen zien dat de resultaten dan ook vanzelf gaan komen.