A1 weet weer wat winnen is

De A1 loopt al een paar weken te sukkelen. De jongens van trainer Herman zijn de tweede competitiehelft matig begonnen en dat ondermijnt het zelfvertrouwen. Tegen TOV en het laaggeplaatste Nederhorst werd er bij vlagen wel goed gespeeld, maar was de ploeg niet in staat om de duels simpel af te maken. Het leverde een onverdiend verlies (TOV, 0-1) en een dito gelijkspel (3-3) op. Als de Breukelse ploeg nog kans wilde maken op een periodetitel aan het einde van het seizoen, dan was die mogelijkheid vorige week vrijwel verkeken. Jammer, maar ja, dan moet je ook maar met meer overtuiging voetballen!

Zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen Loosdrecht op het programma. Thuis hadden we verloren van deze pittige tegenstander (1-2), dus we hadden wat recht te zetten. Maar Loosdrecht thuis is moeilijk te kloppen. Leider Jan had vooraf, in de auto naar Loosdrecht, een goed gevoel over deze uitwedstrijd, maar de jongens waren niet geheel overtuigd van hun kansen.

De A1 had zaterdag veertien spelers tot zijn beschikking. Daarbij zaten twee invallers uit de C, die gelukkig wel meewilden om de selectie aan te vullen. Ze kregen op het slot ook nog een aantal speelminuten, dus het was een leuke ervaring. Jay en Giorno, bedankt!

Dan de wedstrijd zelf. De A1 begon sterk aan het duel en liet de bal volgens plan snel rondgaan. Dat leverde binnen tien minuten al een viertal scoringsmogelijkheden op, maar het vizier stond nog niet op scherp. Het veldspel was in de eerste twintig minuten erg goed en de hoger geplaatste tegenstander kwam er in deze fase niet aan te pas. In het tweede deel van de eerste helft hervond Loosdrecht zich wat en werd het een boeiend voetbalgevecht op een heel behoorlijk niveau. Wij kwamen op 0-1 toen Dennis oprukte, via een combinatie de achterlijn haalde en de bal voorzette op Steven die simpel scoorde.

Dat was ook de ruststand. In de rust complimenteerde Herman de jongens, maar waarschuwde ook voor slordigheden en concentratieverlies. De opbouw moest snel en nauwkeurig gebeuren, anders loop je in de counter van de tegenstander. Positief was dat de jongens zelf ook veel met elkaar praatten over wedstrijdsituaties en hoe ze die konden oplossen.

Toeval of niet, de tweede helft begon voortvarend. Fc Breukelen kon binnen vijf minuten de voorsprong verdubbelen toen Jannes, na een goede schijnbeweging rond de zestien, de bal in de hoek kon schuiven: 0-2. Breukelen ging iets makkelijker voetballen, maar Loosdrecht gaf zich niet gewonnen. Ze zetten meer druk op onze verdediging en kregen ook een aantal kansen. Gelukkig was keeper Sander in vorm en hield een paar ballen knap tegen. Aan de andere kant was het Jurre die na een flitsende aanval de bal in het net kon schuiven en de marge op drie bracht: 0-3.

Er was toen nog een klein halfuur te spelen. Loosdrecht is een vechtersploeg en bleef met gevarieerd spel de aanval zoeken. Dat leverde een treffer op, toen de hele as van fc Breukelen bij een tegenaanval te laat ingreep: 1-3. Het werd nog een spannend slotkwartier, omdat Loosdrecht zijn kansen rook. Over en weer waren er scoringsmogelijkheden. Fc Breukelen bracht zijn laatste wissels in en uit een fantastisch uitgevoerde counter kon Jannes zelfs zijn tweede scoren: 1-4. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van deze sportieve wedstrijd en konden we de drie punten meenemen naar Breukelen.

Hopelijk geeft deze zege weer wat zelfvertrouwen, want voetballen kunnen de jongens van de A1 beslist. Maar je moet ook de overtuiging hebben en de lat voor je zelf ook hoog durven leggen. Daar profiteert uiteindelijk het hele team van.

Zaterdag de streekderby, uit, tegen vv Maarssen.

Eindstand: Loosdrecht A1 – fc Breukelen A1 1-4 (0-1). Doelpunten: Steven, Jannes (2) en Jurre.

Opstelling: Sander, Dennis, Rick, Ricardo, Mark, Sander, Vincent, Peter, Jannes, Jurre en Steven.

Wissels: Metin, Jay en Giorno