E2 pakt 3 punten van Laren

Eindelijk, na 2 maanden zonder echte competitie, weer eens een wedstrijd voor de E2. Maar liefst 4 wedstrijden al afgelast in de voorjaarscompetitie, maar vandaag ging het dan toch door. We mochten spelen om 11:15 bij SV Laren 99, tegen de lokale E2.

Helaas 2 (late) afmeldingen van Andrew en Levi zodat we met 8 spelers verschenen op het zwarte kunstgrasveld. Ook trainer Mitchel kon er wegens wedstrijdverplichtingen niet bij zijn dus moesten de leiders de verantwoordelijkheid voor de instructies maar overnemen.

De E2 van Laren was in de najaarscompetitie nog in de 1e klasse uitgekomen waar ze “onze” E1 al eens waren tegengekomen. De Breukelaars hadden toen gewonnen met een positief doelsaldo van 7 punten, maar dat zegt natuurlijk niets voor de wedstrijd van vandaag. De tegenstander mag nooit onderschat worden en dat hebben we de jongens ook op het hart gedrukt.

De eerste helft begon met veel inzet en motivatie bij beide teams. Dat zorgde voor leuke momenten over en weer, deze spelers waren aan elkaar gewaagd. Na 10 minuten zorgde Menno voor de openingstreffer, na het voorbijsnellen van verschillende verdedigers van Laren kon hij simpel binnentikken. De 0-1 werd binnen één minuut al 1-1 omdat Laren een fantastische bal boven in de verre hoek van ons doel wist te plaatsen, buiten het bereik van Ruben.

Breukelen ging goed door met voetballen en probeerde Laren op te drijven. Mathijs zag zijn kans schoon en naderde vanaf de rechterflank en kon met zijn rechterbeen(!) via de binnenkant paal inschieten. Ook Laren kwam terug en zorgde voor wat dreigende momenten, maar tot echte doelkansen kwam het niet meer. Het werd eigenlijk alleen gevaarlijk door de vele corners tegen die we te verwerken kregen.

Met de stand op 1-2 kun je in de rust alleen maar benadrukken vooral te blijven voetballen. Kort dekken en zorgen voor minder balverlies waren de belangrijkste aanwijzingen.

Bij aanvang van de tweede helft ging Breukelen weer fel erop en meteen een aantal doelkansen. Laren werd op de eigen helft gedrukt en dat gaf mogelijkheden voor onze E2. Tot ons groot genoegen ging het team door met combineren en overspelen, de bal deed het werk. Het middenveld bestaande uit Michael en Menno werd versterkt door afwisselend Valéry en Bitou die wat meer naar voren konden spelen.

Lukas kon 2 mooie voorzetten verzilveren in doelpunten en daarmee begon het verzet van Laren te breken. De tegenstander kwam nog een aantal keren voor ons doel maar kon het niet afmaken. Dat lukte Omar op links wel heel erg goed en ook hij slaagde erin tweemaal te scoren.

Een mooie wedstrijd om te zien met een verdiend resultaat. Jullie hebben er met zijn allen heel hard voor gewerkt en daarmee de eerste 3 punten binnengehaald.

Laren 99 E2 - Breukelen fc E2: 1 - 6 (1 - 2)