Boeiend duel A1 tegen OSM

De A1 van fc Breukelen speelde zaterdag in de laatste competitiewedstrijd van dit jaar thuis tegen OSM uit Maarssen. De uitwedstrijd in september werd ongelukkig verloren, dus onze jongens waren gebrand op een goed resultaat.

Met verdediger Mark terug in de basis na een lange revalidatie, maar nog zonder de geblesseerden Steven, Sander en Fatih, trad de A1 wat gehavend aan tegen de streekgenoot. Het zou een boeiende derby worden, van begin tot eind. Veel jongens kennen elkaar goed, wat zorgde voor extra spanning.

Al in de eerste minuten was er ineens een kans voor Vincent, dieeerder bij de bal was dan de rechterverdediger van OSM. Hij werdonderuit gehaald in het strafschopgebied, maar kreeg van descheidsrechter geen penalty. Een paar minuten later was het wel raakaan de andere kant. De verdediging van fc Breukelen schatte een langebal verkeerd in, er kwam vervolgens een voorzet van links die vandichtbij werd ingetikt: 0-1. Een fikse tegenvaller voor de thuisploegdie juist met vertrouwen aan het duel was begonnen.

Maar de A1 liet zich zaterdag van zijn goede kant zien. De ploeg wasniet uit het veld geslagen en pakte de draad weer op. Met veel inzet enbij vlagen goed combinatievoetbal werd OSM teruggedrongen op eigenhelft. Binnen het kwartier al volgde de beloning: een bal van achteruitwerd door Peter net voorbij de middellijn met het hoofd verlengd op dewegsprintende Vincent die met links de doelman van OSM verschalkte:1-1. Daarna was het duel in evenwicht, met mogelijkheden over en weer.Vlak voor de rust mochten de bezoekers een penalty nemen, toenverdediger Rick de linksbuiten van OSM volgens de leidingonreglementair neerhaalde. De vele toeschouwers langs de kant hieldenhun hart vast, maar keeper Sander maakte zijn reputatie vanpenaltykiller waar en stopte de inzet. De rebound werd door OSM overhet doel geschoten, zodat de rust werd bereikt met een 1-1 stand.

In de tweede helft opnieuw een strijdlustig fc Breukelen dat nietonderdeed voor de hoger geklasseerde opponent. Er kwamen wat kansenvoor beide doelen, maar doelpunten waren zaterdag schaars. In hetlaatste kwartier, toen het kunstlicht al brandde, gingen beide teamsvol voor de overwinning. De beste mogelijkheden waren er voor dethuisploeg, maar de score veranderde niet meer. Ook niet toen in deslotfase een speler van OSM met twee keer geel naar de kant moest. Almet al een behoorlijk resultaat voor de A1, al zat er volgens velenmeer in. Wat vooral positief opviel was de inzet en de veerkracht vanhet team.

Tegen de gewoonte noemen we dit keer toch een paar uitblinkers van onzekant. Verdediger Bas, keeper Sander en middenvelder Peter speeldenzaterdag een sterke partij. Nino en Terence uit de B1, bedankt voor deinvalbeurt!

Door de puntendeling staat fc Breukelen nog steeds hoog in de strijd omde tweedeperiode-titel, het doel voor na de jaarwisseling. Komendezaterdag speelt de A1 een oefenwedstrijd. In de tweede helft vanjanuari wordt de competitie hervat met waarschijnlijk het thuisdueltegen TOV.

Eindstand fc Breukelen A1 – OSM A1 1-1 (1-1). Doelpunt: Vincent

Opstelling: Sander, Bas, Rick, Ricardo, Mark, Jannes, Dennis, Vincent, Metin, Jurre en Peter.

Invallers: Michael, Nino (B1), Terence (B1)

Geblesseerd: Steven, Fatih en Sander