De tijgers van de F2 komen laat op gang!

De jongens van de F2 van FC Breukelen, ook wel de tijgers genoemd, hadden vandaag een zware wedstrijd voor de boeg.

De tegenstander van vandaag was de F2 van Argon, altijd lastig. Het was ook de competitie treffer van de nummer 3 tegen de nummer 4. Ondanks de kou was het team compleet, alleen Beau ontbrak op de spelerslijst i.v.m. een blessure, echter hij was wel aanwezig om het team aan te moedigen. De laatste competitie wedstrijd was alweer 2 weken geleden.Vorige week is er nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen VEP uit Woerden.

Tijdens de teambespreking is er afgesproken dat het team direct als tijgers de wedstrijd zou beginnen. Wat betekend dit nou? Heel makkelijk en duidelijk de tegenstander opeten met huid en haar of in andere woorden direct de tegenstander onder druk zetten en ze het overspelen zo moeilijk mogelijk te maken. Dit werd met een gegrom en gebrul beantwoord en het team was klaar voor de wedstrijd.

De wedstrijd werd begonnen en het was direct duidelijk Tijgers komen uit warme oorden en hebben het moeilijk met de kou. De jongens van de F2 waren niet aanwezig, de posities werden in de steek gelaten, de tegenstander het spelen moeilijk maken, geen van de afspraken werden nagekomen. Het was Argon die de éérste helft domineerde en binnen de 5 minuten de keeper van de FC wist te verslaan met een afstand schot 0-1. Het team uit Breukelen was nog steeds niet wakker en Argon bleef de aanval maar opzoeken. Voor men het door had was het gebeurd via een mooie aanval werd er bij de twééde paal een speler van Argon vrijgespeeld en… ja hóór 0-2.

Het was dankzij keeper Jhan Carlos die met fantastische reddingen en acties het verschil niet verder liet oplopen. De rust werd gehaald met een 0-2 achterstand.

Vanwege de kou een korte rust. Tijdens deze rust werd het team uit Breukelen op een donder preek van de coaches getrakteerd van waar ze mee bezig waren. Na deze donder preek begonnen bij de jongens uit Breukelen de oogjes te glimmen ondanks de kou werden de mouwen opgestroopt en het team was klaar voor de tweede helft.

Voordat Argon wist wat er gebeurde werden ze aan alle kanten onder druk gezet, het team uit Breukelen ging niet zoals onze betaalde prof clubs met de punt naar achteren voetballen.

Néé…. Met de punt vol in de aanval. Keer op keer werd er gezocht naar openingen, achterin werd onze laatste man, Daan, vaak op de proef gesteld. Met regelmaat stond hij alleen tegen 3 tegenstanders, immers de backs waren vol in de aanval en doken met regelmaat naast onze 2 spitsen op, maar samen met de keeper wist hij de klus te klaren.

Het was Floris die alleen voor de keeper kwam en via een beheerste schuiver de 1-2 wist binnen te schieten. De Tijgers werden wakker en roken hun kansen en drukte de tegenstanders steeds verder naar hun eigen goal terug. De FC kreeg halverwege de helft van Argon een vrije trap. De bal werd door Sam klaar gelegd en met een fraaie trap richting de goal van Argon afgevuurd. Óóóóo wat een pech lat…. Het gegrom en gebrul van de tijgers werd steeds duidelijker de ogen steeds meer rood doorlopen en de tegenstander steeds bleker. Weer werd er een aanval over links opgezet en met de grootste moeite tot hoekschop verwerkt.

Het was Thomas die deze hoekschop voor zijn rekening nam. Met een snoeiharde pass werd de bal bij de tweede paal neergelegd en…Jaaaaa 2-2 het was Ole die de bal keihard in de goal kopte. De spanning werd steeds groter en voelbaar het publiek werd steeds stiller en zenuwachtiger zou het kunnen? Vlak voor tijd was het Sam die via een schitterende Solo van de rechtse kant de bal onhoudbaar als een kanonskogel de bal in de verre hoek van de goal schoot en ……Jááá 3-2 voorsprong. Het publiek ging helemaal uit zijn dak, vader, moeders, opa en oma’s stonden te springen te dansen het was in één keer een Breukels volksfeest.

Na de laatste fluitsignaal kwamen de jongens als trotse pauwen met de borst naar voren van het veld af.

Jongens ondanks de matige 1e helft hebben jullie laten zien dat met inzet en karakter de wedstrijd hebben gekanteld. Jongens, de trainer en coaches zijn trots op jullie.