D4 kent zijn plek

Hoofdbrekens had het gekost om, tot op het punt en inclusief het doelsaldo, de mogelijke eindpositie van onze D4 in te schatten en daarmee het lot van de indeling voor de voorjaarscompetitie. Immers ontvangt Loosdrecht aankomend weekend nog SVM en moet CSW MD1 nog naar het steeds sterker wordende Maarssen. 27 puntjes lagen dus nog in het verschiet en alles leek nog open… tot we de laatste man van SVM ontwaarden.

Die was nog groter dan Peter (en we verzekeren jullie dat hij niet klein is). Bleek dus een dispensatiespeler van dik in de 13 te zijn. Toen Kasper al na enkele minuten in de clinch kwam met deze speler en zich blesseerde, was het lot van de wedstrijd al deels bepaald. Janneman nam knap zijn plek als mid-mid over (wat wordt je toch veelzijdig man .. en ook zo rustig) maar werd ook zwaar op de proef gesteld om de onder druk staande defensie te ondersteunen. Door knap keeperswerk en onnauwkeurige SVM-spitsen, steeg het water in deze fase gelukkig nog niet tot de lippen. Enigszins veroordeeld tot countervoetbal, wisten we ons lang geen raad met de zeer scherp op lijn spelende tegenstander en de ver voor zijn goal opererende SVM keeper. Pas na 25 minuten en zijn eerste foutje, aarzelde Janneman geen moment en nam de bal vanaf de middencirkel op zijn slof. Tergend langzaam rolde de bal richting vijandelijk doel, maar wel binnen! 1-0 vóór bij rust, wat een verrassing.

De tweede helft werd dus optimistisch aangevangen maar al snel bleek, dat SVM dit keer niet ver genoeg van eigen doel gehouden kon worden. Na 11 minuten pakten ze hun 1e (en verdiende) doelpunt en binnen nog geen 5 minuten hun 2e. Spitsen Tijn en Martijn wisten wat hun te doen stond en nog geen minuut later lobde Martijn de 2-2 over de keeper, tevens de enige manier om de opgelopen achterstand te beantwoorden en waar de leiders als eindstand voor zouden tekenen. Zij zagen helaas ook dat het middenveld, de verdediging en de conditie begonnen te kraken onder de eindspurt, die SVM onder luid gejuich van het thuispubliek inzette. In koud 10 minuten werd het lot van de D4 bezegeld met drie tegendoelpunten en dus de 5-2 eindstand, onze jongens toch wat gedesillusioneerd achterlatend.

Straks gewoon je plicht doen tegen Harmelen en alles is weer goed.