Winst voor A1 in Baarn

Toeval of niet, de A1 van fc Breukelen doet het goed in Baarn. Eerder dit seizoen werd al gewonnen bij TOV, afgelopen zaterdag werd ook het uitduel een honderd meter verderop tegen sv Baarn winnend afgesloten. Maar over de laatste prestatie moeten we ons niet te veel op de borst kloppen, want de groen-witten staan onderaan in de eerste klasse.

De A1 van fc Breukelen had zaterdag wat recht te zetten na de nederlaag vorige week uit tegen koploper BFC (5-2). Onze jongens lieten toen in de eerste 45 minuten zien dat ze beslist niet minder waren dan de ploeg uit Bussum, maar in de tweede helft was fc Breukelen niet bij machte de opgelopen achterstand weg te werken. In een te laag tempo en zonder veel overtuiging werd er gevoetbald. Na afloop overheerste in Bussum vooral de kater van de zwakke tweede helft.

In Baarn begon de A1 wat onzeker. De passing was vaak slordig, waardoor het spel heen en weer flitste. De neutrale toeschouwer zag veel geren en te weinig vlotte combinaties. Door een knap afstandsschot van Ricardo kwam fc Breukelen op 0-1. Maar ook de tegenstander kreeg in deze fase enkele kansen, maar die werden niet benut. De 0-2, een schot van Metin na een strakke voorzet van Peter van links, gaf de bezoekers wat meer lucht. Het zou ook de ruststand zijn, omdat beide ploegen niet scherp waren in de afwerking. In de rust ging de coach van de tegenstander flink tekeer tegen zijn team, dus we rekenden op een strijdbaar sv Baarn dat tegen ons de negatieve spiraal wilde ombuigen.

Maar niets van dit alles in het vervolg. De tweede helft domineerde fc Breukelen het duel volledig en gaf vrijwel geen kans meer weg. Dat ging niet altijd met fraai voetbal, maar het spel was toch duidelijk beter dan in de eerste helft. Trainer Herman had een paar omzettingen gedaan en er kwamen nu meer voorzetten van de zijkanten. Zo kon invaller Jannes een paar keer van dichtbij inkoppen, maar had geen geluk met zijn acties. Het was opnieuw Ricardo die scoorde: 0-3. Hij schoof goed door en vond met een schuiver het net. Het slotakkoord was voor Vincent die eerst een aantal goede voorzetten van links had gegeven en nu zelf kon scoren van dichtbij, na een kopbal van Jannes: 0-4.

Gezien het spelbeeld was het zeker geen geflatteerde uitslag, want sv Baarn was na een uur spelen gewoon ‘op’ en wist met kunst en vliegwerk een grotere nederlaag te voorkomen. Door de zege schuift onze A1 op naar een middenpositie in de eerste klasse B.

Een dag later, zondag, deden nog drie spelers van de A1 mee met het tweede team dat thuis tegen DWV moest aantreden. Alle drie gingen in de basis van start en droegen bij aan de fraaie 3-1 overwinning van zondag2.

Komende zaterdag speelt de A1 thuis de derby tegen OSM A1. Fc Breukelen heeft iets recht te zetten tegen deze tegenstander na de nederlaag eerder dit seizoen in Maarssenbroek. Voor wie het is vergeten, we moesten toen na 20 minuten met 10 man verder na een onterechte rode kaart voor keeper Sander.

Eindstand sv Baarn A1 – fc Breukelen A1 0-4 (0-2). Doelpunten: Ricardo (2), Metin en Vincent.

Opstelling: Sander, Dennis, Ricardo, Rick, Bas, Sander, Vincent, Peter, Metin, Jurre en Fatih

Wissels: Mark, Jannes

Geblesseerd/ziek: Steven, Michael