D1 simpel naar volgende bekerronde!

FC Breukelen D1 - RKDES D1

Na het “avondje Sinterklaas” hoefden we vanmorgen gelukkig niet zo vroeg uit de veren voor de bekerwedstrijd van vandaag tegen RKDES D1 uit Kudelstaart. Met slechts 1 verloren wedstrijd bekleden zij de derde plaats in de 2e klasse 16, een tegenstander dus die we niet mochten onderschatten!

Onze D1 begon dan ook erg goed en geconcentreerd aan de wedstrijd en al snel diende zich de eerste kansen aan die echter door de prima keeper werden gepareerd. Het was goed om te zien dat na de matige vertoning van vorige week het team zich weer had hervonden.

Het eerste doelpunt viel na 7 minuten; Michiel ging goed door, passeerde z’n tegenstander op links, kapte een volgende verdediger uit en haalde met rechts uit. De keeper had hierop geen antwoord; 1-0! Antwoord had hij wel op de daarop volgende kansen van Jim, die oog in oog met de keeper vandaag helaas wat minder gelukkig was…Wel behield hij overzicht en stelde Justin in staat om de 2-0 de maken. Tussendoor beleefde we het enige hachelijke moment voor het eigen doel waarbij de bal door Bob van de lijn werd gekopt. Toen Michiel met een prachtig afstandschot de stand op 3-0 bepaalde, was het wel bekeken. Er waren vervolgens nog genoeg kansen maar de teller bleef tot aan rust staan op drie.

Na rust eenzelfde beeld; een veel sterker FC Breukelen dat er vrolijk op door combineerde. Het vizier stond vandaag echter niet helemaal op scherp anders waren de dubbele cijfers zeker wel behaald…(we zullen verder maar geen namen noemen……;-))

Na een aanval via rechts werd er goed voorgegeven en kon Mitchell de klus met een simpele schuiver met links afmaken; 4-0. Even zakte het een beetje in en dreigde het spel rommelig te worden. Dit was maar voor eventjes: bij een snelle uitval waarbij Giovanni en Jim de twee verdedigers van RKDES te snel afwaren was het uiteindelijk Jim die de keeper wist te omspelen en eindelijk z’n doelpuntje kon meepikken: 5-0.

Zoals al gezegd had de uitslag nog veel hoger kunnen zijn, iedereen was echter vooral tevreden met het vertoonde spel. De derde ronde van de beker werd hiermee verdiend bereikt en we zijn benieuwd wie we daar in treffen.

Volgende week weer voor de competitie thuis tegen DWSM (als de weergoden het toelaten)! Uw “vaste verslaggever” kan er echter niet bij aanwezig zijn, wellicht kan iemand anders de honneurs waarnemen…? Bij winst is het winterkampioenschap eigenlijk al een feit.