E2 neemt eervol afscheid van de beker

Voor de goede orde even de statistieken van de teams die afgelopen zaterdag in de 1e ronde van de KNVB beker (groep 2 30) tegenover elkaar stonden.

PVCV E1: Een team E-pupillen uit de 1e klasse van de club uit Vleuten. Met nog 2 wedstrijden te spelen in hun competitie nog steeds ongeslagen aan kop. Met 63 doelpunten voor uit 9 wedstrijden toch een gemiddelde van 7 doelpunten per wedstrijd! In de bekerpoule (3 wedstrijden) zelfs 27 doelpunten, dat is lang niet slecht.

Breukelen fc E2: Uitkomend in een klasse lager is de competitie moeizaam verlopen. De eerste 5 wedstrijden verloren, maar intussen weer aan het terugkrabbelen (2x winst, 1x gelijk). De bekerpoule verliep prima (ook 27 doelpunten uit 3 wedstrijden) ondanks dat destijds de samenstelling van het team nog niet definitief was.

De statistieken zijn natuurlijk maar getalletjes, maar vandaag bleek er toch wel iets van te kloppen. PVCV is een zeer gedreven team, ondersteund door vele supporters. Al om 8 uur waren ze present in onze kantine.

De spil van deze ploeg bleek de nummer 14 te zijn. Een mooie voetballer die menig keer onze verdediging teisterde. Maar wat hield Breukelen lang stand! PVCV bleef maar komen en had talloze kansen. De bal wilde er gewoon niet in want de lat of Ruben met zijn verdedigers zaten er steeds tussen. Op een gegeven moment kwamen de supporters zelfs vragen of we het doel hadden ingestraald.

Ook onze E2 kon zo af en toe uitbreken, maar tot scoren kwam het helaas niet. Tegen het einde van de eerste helft kwam de tegengoal dan toch. Na wat rondspelen kwam een spits van PVCV toch vrij te staan en knalde met een geweldig schot de bal in de touwen.

In de tweede helft gingen beide ploegen er weer voor. PVCV was technisch gewoon beter en combineerde vooral zeer beheerst. De E2 bleef vechten maar moest het uiteindelijk toch ook fysiek afleggen tegen het uitgekiende spel van de tegenstander. In de laatste fase van de wedstrijd brak dat op en kon PVCV profiteren. De achterstand ging met 3 doelpunten naar 0-4.

Ondanks de knock-out uit de beker kan de ploeg trots zijn op deze wedstrijd. We bleven immers ruim onder het gemiddelde saldo van 7 doelpunten wat PVCV normaal gesproken uit een wedstrijd in een klasse hoger haalt. Dat en de uitstekende inzet en het goede voetbal vinden we absoluut een compliment waard!

De E2 gaat lekker verder in de competitie, nog 2 wedstrijden te gaan voor de winterstop.

Transfernieuws: Ruben gaat niet in op het aanbod van PVCV om daar keeper te worden! Geen haar op zijn hoofd die hier aan denkt.

Breukelen fc E2 - PVCV E1 (beker): 0 - 4 (0 - 1)