Meiden CSW maatje te groot voor D4

We hadden stiekem gehoopt, dat van het spelen tegen het vrouwelijke geslacht een extra motiverende werking zou uit gaan. Er gingen dan ook een hoop hormonen in de rondte in de kleedkamer voor de wedstrijd, maar die hadden maar weinig met een serieuze wedstrijdbenadering te maken.

De getoonde warming-up van de dames was meer dan imponerend te noemen en iedere hoofdmacht waardig en ze waren ook wel héél erg groot. De uitwerking hiervan bleek ook direct na aanvang, waarin het nog heel even leek of onze voorgaande positie in de ranglijst ons vooruitgesneld was, maar al gauw alle schroom werd afgegooid en de eigen goal via de zeer snelle spitsen onder vuur kwam te liggen. Dusdanig dat het in minuut 6 en 9 reeds twee keer raak was en deed vrezen voor nog meer. Toch herpakten onze jongens zich na wat omzettingen redelijk en wist knap keeperswerk van Matthijs erger te voorkomen.

De 0-2 bij rust deed nog heel even vermoeden dat er kansen waren om terug te komen en de aanvallende ambities in de 2e helft wezen ook echt even in die richting. Bovenal was het prettig dat verder uitlopen van CSW werd voorkomen maar konden de eigen kansen niet beter worden bestempeld al speldenprikjes. Uiteindelijk moest de defensie definitief buigen en werden de 0-3, 0-4 en 0-5 routineus binnengelegd.

Als jullie volgende week nog een keer bereid zijn, dezelfde voorbereiding, instelling, het behouden van een positie en opstelling en het gezamenlijk knokken zoals tegen Elinkwijk en Loosdrecht, te tonen, liggen er nog kansen op een derde plek. Zijn jullie er klaar voor?