CSW maakt het de D1 lastig…

CSW D1 – FC Breukelen D1

Na de afgelaste topper van vorige week tegen Argon hadden de jongens er op deze koude morgen weer zin in, de tegenstander van vandaag echter ook! Voetbaltechnisch was het al snel duidelijk dat Breukelen de bovenliggende partij was, CSW gooide daar echter een gezond portie fysieke kracht en energie tegenover. Vooral op het middenveld stonden een paar “flinke werkers” waardoor de aanvallen en het samenspel regelmatig verstoord werden en ze Breukelen lang uit de buurt van het eigen doel en de keeper konden houden.

CSW was zelfs in de eerste 10 minuten gevaarlijker door een goed genomen en geplaatste vrije trap die voor Jesse onbereikbaar was! Toen iedereen al dacht dat de bal erin ging stond daar gelukkig Jonas nog om de bal koppend van de lijn te halen. Het spel verplaatste zich meer en meer op de helft van CSW, echt uitgespeelde kansen leverde het echter niet op. Toen er op het middenveld balverlies werd geleden en de bal via een aantal voeten tussen de verdedigers en de “meevoetballende” keeper terecht kwam, was daar ineens de snelle spits van CSW die de bal oppikte en het netjes en behendig afmaakte: 1-0 achter…

FC Breukelen besloot er een schepje bovenop te gooien, de wedstrijd speelde zich verder af op “de andere helft”! Hierdoor werd het daar een beetje te druk, konden ze elkaar minder goed vinden en werd er behoorlijk wat balverlies geleden. CSW knokte voor wat het waard was, de keeper deed z’n werk maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat de verdiende gelijkmaker door Jordi werd ingeschoten nadat Hans goed was doorgegaan op rechts. Ruststand 1-1, iets waar de coaches Dennis en Sander (en ook de toeschouwers) niet helemaal tevreden over waren.

Na de rust een iets beter Breukelen dan de eerste helft, toch nog niet wat we gewend waren. CSW restte niets anders dan de gelijke stand te verdedigen en hopen op een gelukkige uitval. Justin knalde deze hoop echter aan diggelen met een schitterend diagonaal afstandschot: 1-2 ! Toen Michiel kort daarna in het strafschopgebied duidelijk werd “ge-pootje-haakt” rekende iedereen op een penalty…behalve de scheidsrechter (dit tot grote frustratie van vooral Sander en Dennis).!! Zo bleef het raar genoeg een spannende wedstrijd.

De bevrijding kwam uit een hoekschop van Justin die door Jordi (uit het boekje) werd binnengekopt: 1-3 wat tevens de eindstand was, Een magere afspiegeling van het krachtsverschil, echter bereikte niet iedereen vandaag het “normale niveau”…Was er soms een spannende film gisteravond op televisie???

Zo heeft Volendam z’n “drie J’s” met zingen, vandaag deden de Breukelense “drie J’s” (Jonas, Jordi en Justin) ook van zich spreken!

Volgende week de wedstrijd in de volgende bekerronde tegen RKDES!