E2 bijt weer van zich af!

Het was een interessante week. De 22e november nog - als één van de weinige teams dat weekend, vanwege de sneeuw – uit gespeeld tegen Olympia. Dat liep niet zo goed af. Het team ging niet lekker en er werd dan ook met 1-4 verloren op het ijskoude Hilversumse veld. Dat was een behoorlijke domper.

Maar afgelopen woensdag eindelijk de lang verwachte oefenwedstrijd tegen onze eigen E1. Dat was natuurlijk een hele zware wedstrijd. Opboksen tegen vrienden die ook nog eens in de 1e klasse spelen. Uw verslaggever was er helaas niet bij maar de berichten die ons bereikten waren zeer positief. Na een 1-0 achterstand terugkomen naar 1-2 tegen deze tegenstander is bijzonder te noemen. Er is behoorlijk gevochten voor deze overwinning, maar wat vooral het teamwork gaf hier natuurlijk de doorslag. Jammer voor de E1 maar uitstekend voor het moreel van het team.

Datzelfde moreel heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de mooie wedstrijd die we zaterdag in Vinkeveen bij Hertha mochten aanschouwen. De nummer 6 en de nummer 9 uit de competitie stonden tegenover elkaar. Wat een vechtlust en inzet! Vanaf de eerste minuut goed voetbal van beide kanten. We hebben ons langs de kant absoluut geen minuut verveeld en de eerste helft was voorbij voordat we het wisten. Zonder doelpunten: beide teams verdedigden uitstekend. Breukelen met het bekende duo Bitou en Valéry. Hertha zelfs met 3 mannen in de achterlinie.

De 2e helft begon Hertha met een paar razendsnelle aanvallen, waar Breukelen toch even moeite mee had. Dan is een klein moment van niet opletten al snel fataal. Met een mooie trap in de verre hoek werd de E2 op 1-0 achterstand gezet. Gauw maar weer doorgaan dus! De E2 liet het niet bij zitten en gooide er collectief een tandje bij.

Na een uittrap van Ruben landde de bal halverwege het veld bij Mathijs die er mee vandoor ging. Op links was er maar een verdediger op zijn pad die hij snel aan de kant zette. Even uithalen en de bal werd netjes in de bovenkant van het doel gezet. De vleugels werden bij iedereen gemonteerd en hier en daar begon het vliegen al. Hertha had wat moeite met de verwerking en was uit balans. Het was weer Mathijs die hiervan gebruik kon maken en de bal vanaf rechts over de grond onder de keeper heen schoot: 1-2!

Er waren nog een aantal spannende momenten heen en weer te bewonderen maar de stand werd niet meer gewijzigd. Mooi gedaan mannen!

Normaal gesproken doen wij niet aan man of the match maar het is geen verrassing dat Mathijs deze titel vandaag dik verdiende.

Volgende week de bekerwedstrijd tegen eerste klasser PVCV E1 (thuis). Daarna de wedstrijd tegen CSW op 13 december. Het is even afwachten of we de 20e nog moeten spelen, dit is een inhaalweekend.

Hertha E1 - Breukelen fc E2: 1 - 2 (0 - 0)