FC Breukelen A1-Huizen A2

A1 weet weer wat winnen is

Het heeft even geduurd, maar de A1 lijkt de vorm weer te pakken te hebben. Na de slechte prestaties tegen laaggeplaatste ploegen als Hoogland en Altius, speelde de Breukelse ploeg afgelopen zaterdag eindelijk weer eens een goede wedstrijd.

Trainer Herman had de opstelling in deze thuiswedstrijd tegen Huizen A2 wat door elkaar gegooid, mede door enkele blessures. De aanpassingen pakten goed en het team combineerde soepel. Belangrijk was ook dat er veel meer strijd en beleving was en dat we niet zoals zo vaak al snel tegen een achterstand aan moesten boksen.

De eerste helft speelde fc Breukelen zoals het begin dit seizoen ook speelde: gevarieerd, met veel beweging, en ook stevig in de duels. Het leverde ditmaal een handvol kansen op, terwijl keeper Sander maar weinig te duchten had van Huizen. De totstandkoming van de eerste goal gaf goed aan hoe flexibel er zaterdag werd gespeeld. Verdediger Bas rukte op, ging gedurfd een combinatie aan en kreeg de bal na een strakke voorzet van rechts opnieuw in bezit. Hij aarzelde niet en scoorde van dichtbij: 1-0. Daarna was de beurt aan aanvaller Fatih die liet zien dat de oude vorm er weer is. Hij was vaak dreigend rond het zestienmetergebied en maakte in de eerste helft twee goals na enkele fraai opgezette aanvallen. De ruststand was daarmee bereikt: 3-0.

Na de thee probeerde Huizen zich te herpakken en ging fel van start. Fc Breukelen reageerde daar in eerste instantie wat laconiek op en dat leverde wel een paar mogelijkheden op voor de bezoekers. Door onze middenvelders wat korter te laten dekken en achterin alert te blijven, wist de A1 de aanval van de bezoekers af te slaan. Het initiatief kwam weer bij de thuisploeg en de score liep toen makkelijk op. Eerst scoorde Sander met een schuiver de 4-0, daarna mocht invaller Steven van dichtbij de 5-0 scoren. De wedstrijd was gespeeld en er werden door beide ploegen volop wisselspelers ingebracht. Maar in de slotminuten van het duel kwam Huizen nog twee keer goed door en wist de score een wat draaglijker karakter te geven: 5-2. Het betekende een kleine smet op het goede spel van fc Breukelen. Kort daarop floot de attent leidende scheidsrechter af en had de A1 revanche genomen …..op zichzelf.

Kijken of de jongens de vorm nu vast weten te houden. Komende zaterdag heeft de KNVB een inhaalprogramma vastgesteld. Fc Breukelen A1 speelt dan thuis een oefenduel, waarschijnlijk tegen SCH uit Harmelen. De week daarop gaan we, voor de competitie, de strijd aan met koploper BFC in Bussum.

Eindstand fc Breukelen A1 - Huizen A2 5-2 (3-0). Doelpunten: Bas, Fatih (2), Sander en Steven.

Opstelling: Sander, Dennis, Rick, Ricardo, Bas, Jurre, Vincent, Sander, Fatih, Peter en Michael.

Wissels: Steven, Metin, Jannes en Mark