Ook Victoria D2 redt het niet tegen FC Breukelen D1

15 november 2008: FC Breukelen D1 - Victoria D2

Na de prachtige oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag vandaag weer een “gewone competitiewedstrijd” tegen Victoria D2. De gasten van vandaag bezetten momenteel de vierde plaats en draaien goed mee. De Hilversummers waren echter “geladen” naar Breukelen gekomen en waren niet van plan zich af te laten slachten.

De eerste helft lieten ze dan ook zien graag de eerste club te willen zijn die het eerste verliespunt aan onze D1 zou toebrengen. Alhoewel Breukelen voetballend meer in hun mars hadden, compenseerde de tegenstander het met een grote werklust. Met veel inzet en een goede korte dekking hielden ze de ruimtes klein waardoor onze aanvallen niet geheel uit de verf kwamen. Een paar kansen voor Jim en Michiel mistten doel, achterin moest er alert worden opgetreden om de snelle en sterke spits van Victoria in bedwang te houden.

De 1-0 viel na ca. 15 minuten, Jim ‘frommelde" de bal voor het doel waarna Michiel de bal simpel kon binnenknallen (een kanonskogel vanaf 2 meter….). Dit leek het startschot voor een aanvalsgolf, echter werden we weer snel op aarde teruggezet door te makkelijk en slordig uitverdedigen; Douwe verslikte zich in de tegenstander, probeerde dit nog te corrigeren maar kon niet meer verhinderen dat de 1-1 via de paal achter Jesse lag. Victoria kroop wat uit de schulp en schoot zelfs nog op de lat. Daardoor ontstond er echter ook wat meer ruimte en ging het spel heen en weer met de betere kansen voor Breukelen. Vlak voor rust werd Justin door Giovanni de diepte in gestuurd en kon hij op snelheid de 2-1 maken. Een mooi moment om de kleedkamer op te zoeken en de aanwijzingen van Sander en Stefan aan te horen (Dennis had deze keer geen tijd….:-))

In de tweede helft leek Victoria teveel met de krachten te hebben gesmeten en ging Breukelen weer makkelijker spelen. Al snel was het Jim die uit een voorzet van Justin 3-1 mocht maken daarna was het Hans die in de drukte voor het doel een zacht (mislukt?) schot langzaam het doel in zag rollen. De wedstrijd was gespeeld en Victoria geloofde er niet meer in! Onze D1 beheerste de wedstrijd en liep simpel en effectief uit naar een ruime overwinning. De 5-1 kwam via een mooie slalom actie op naam van Mitchell, de 6-1 door een snelle uitval op rechts en goed doorgaan van Jim. Dat deze D1 een echt team is, elkaar aanvult en elkaar het succes gunt bleek uit het laatste doelpunt: terwijl na het uitkappen van twee tegenstanders Mitchell de bal zelf had kunnen inschieten, behield hij overzicht en legde hij de bal af op Raymond die de bal eenvoudig kon binnenlopen: 7-1 !

Het is mooi te zien dat ook als het even niet loopt zoals het moet (eerste helft) de jongens elkaar helpen, steunen en samen voor het resultaat strijden. Een hecht team, samengesmeed door Dennis, Sander en Stefan die er veel vrije tijd en energie in stoppen. Mooi dat het er dan ook uit komt! Volgende week heel vroeg uit de veren; al om 08.45 begint de wedstrijd in Mijdrecht tegen Argon D2 (de enig overgebleven tegenstander die nog enigszins kan volgen op de ranglijst en de tweede plaats bezet)! Kan de kampioensvlag dan al gehesen worden??? Ondanks het vroege tijdstip rekenen we natuurlijk op veel toeschouwers……