Heeft D4 een wake up call nodig?

Soms zijn er van die zaken, waar het niet zo veel zin heeft om verder omheen te draaien. Het moet gezegd, op een enkele (vage of geen) afmelding na, is de trainingsopkomst bijzonder goed te noemen. De wil en de gretigheid om te trainen en van de geboden oefenstof te leren, valt daarentegen van een aantal van jullie tot voor kort zwaar tegen.

Heeft dit dan zijn weerslag op het vertoonde in de wedstrijden? Wij denken dus van wel. Zo was de benadering van het duel van deze week, tegen De Vecht D3, al eentje van “die gaan we ook wel even makkelijk winnen”.

Met Janneman als gelegenheidslaatsteman en Thijs als gelegenheidsrechtsachter, zat het de eerste helft achterin prima op slot. Het schakelen en combineren kwam echter alleen over rechts redelijk uit de verf. Maxim en Martijn M. konden de ruimtes en elkaar aldaar goed benutten en zo ontstonden in minuut 3 en 5 twee identieke goals van Martijn M. op voorgeven van Maxim (en zo eenvoudig zouden jullie het veel meer moeten spelen!). Daarna werd het toch een tijdje stiller en konden kansen van nieuwkomer Martijn T. en de hardwerkende Niels spijtig genoeg niet verzilverd worden. Met het inbrengen van Tijn ontstonden gelukkig weer nieuwe impulsen met twee knappe doelpunten in minuut 2 en 24. De enige echte kans van De Vecht werd tot twee maal toe heldhaftig gepareerd door Matthijs maar de derde inzet kon niet meer gekeerd worden, een 4-1 voorsprong dus bij rust.

Wat zich in de tweede helft voltrok hebben we al een paar keer eerder gezien. Een ruime voorsprong heeft een soort verlammende werking op de begrippen opstelling en positie. Ondanks de verbale herstelpogingen van de leiders, lukte het niet om het middenveld in stand te houden en in de laatste fase van de wedstrijd was dit zelfs volledig verdwenen. Het was nog een wonder te noemen dat De Vecht dit niet beter wist te uit te buiten en dat de sporadische kansen aan Breukelse zijde gelukkig zeer efficiënt benut werden door Martijn M., Niels en weer Martijn, met de 7-1 eindstand als resultaat.

Menig ander tegenstander in onze poule had deze fase alsnog in eigen voordeel kunnen keren en de komende drie tegenstanders zullen dit zeker niet onbenut gaan laten. Zaak dus om de trainingen weer ten volle te gaan benutten en van daar uit met het allergrootste plezier de komende strijd aan te gaan.