D1 toont aan in de 1e klasse thuis te horen!

FC Breukelen D1 – OSM 75 D1

Vanavond een serieuze oefenwedstrijd tegen een eersteklasser; OSM D1 (bezet momenteel de derde plaats). Na eerdere overwinningen tegen de D3 en D2 van dezelfde club, nu dus de beurt aan het vlaggenschip.

Dat het niveau een stapje hoger was bleek al snel, het baltempo was een stuk hoger en de tegenstanders waren scherper dan gewend. Onze D1 was zeker gelijkwaardig maar toch was de eerste kans voor OSM welke door Jesse knap tot een hoekschop werd verwerkt. Kort daarna werd Jim gelanceerd welke de keeper van OSM knap omspeelde maar de bal vervolgens naast het lege doel schoof!

Dat je je tegen een eersteklasser weinig kunt permitteren bleek al snel; een dekkingsfout na eerder te slap uitverdedigen werd vakkundig door OSM uitgespeeld en keurig afgemaakt: 0-1 ! We waren allemaal benieuwd hoe onze D1 om zou gaan met deze vreemde situatie. Wat we hadden gehoopt gebeurde gelukkig, ze bleven met verstand en inzet voetballen en lieten zien gretig te zijn. De betere kansen waren dan ook voor FC Breukelen; eerst was het de hardwerkende Jim die zichzelf mooi vrijspeelde maar oog in oog met de keeper te gehaast recht in zijn handen schoot. Vervolgens afstandschoten van Michiel en Bob die ternauwernood tot een hoekschop konden worden verwerkt. De verdediging van OSM stond goed, net zoals die van FC Breukelen, het middenveld was zeker de eerste helft eigenlijk het domein van Breukelen. Met een 0-1 stand op het bord werd er gerust.

De eerste 10 minuten van de tweede helft leek OSM te willen doordrukken en kwam Breukelen moeilijk in hun spel, echt gevaarlijk werden de gasten echter niet (of het moeten de hoekschoppen zijn geweest). Na 10 minuten herpakte Breukelen zich fantastisch en zochten zij weer brutaal de aanval op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Na eerst nog een goede kans voor Jim was het Bob die uit een vrije trap Michiel wist te bereiken. Deze kon zo doorlopen naar de keeper van OSM en bekeken werd de bal keurig in de hoek geplaatst: een terechte 1 -1 werd met gejuich gevierd !! Het verdere verloop was spannend en de teams deden weinig voor elkaar onder. Op links stoorde Raymond vroeg en gaf de bal door op Justin. Zijn voorzet ging net over Jim heen en belandde vervolgens wat ongelukkig (maar gelukkig voor Breukelen) op het hoofd van een verdediger van OSM….De bal vloog daardoor in de kruising achter z’n eigen keeper. Met deze wat gelukkige 2 -1 op het scorebord werd de wedstrijd vervolgens rustig uitgespeeld.

Een knappe prestatie tegen een goed team en tevens een leerzame ervaring voor de moegestreden maar trotse spelers van onze D1. Het in grote getale opgekomen publiek heeft een leuke, sportieve en aantrekkelijke wedstrijd gezien! Speelden we maar elke week op dit niveau…!!

Zaterdag voor de competitie om 09.45 uur weer thuis tegen Victoria D2. We gaan ervan uit dat de ongeslagen status behouden wordt, al moeten we waken voor onderschatting. Elke tegenstander is er op gebrand de D1 de eerste verliespunten te bezorgen.