E4 staat bovenaan in de competitie!

1-11-2008 Loosdrecht E4 - F.C. Breukelen E4 (én FC Breukelen staat nu ongeslagen bovenaan!)

Een hele vroege start op een hele koude november-ochtend, maar alle spelers van de E4 hadden er zin in. De wedstrijd zou om 9.45uur in Loosdrecht gespeeld worden en we waren ruim op tijd. Maar….. de wasbeurtouders hadden een klein detail vergeten … de kleding. Na voorzichtig, maar overtuigend, overleg met de organisatie mochten we gelukkig wat later spelen.

En zo begon onze wedstrijd om 10.03 uur (heel precies). We speelden 8 tegen 8 en hadden 2 wissels. Mees begon goed met zijn eerste schot op goal, maar het kunstgras was helaas te glad. Gelukkig geen zorgen, want binnen 5 minuten werd er door Tigo een ontzettend mooi eerste doelpunt gescoord. Het tempo zat er van het begin af aan goed in en het voetbal werd dan ook voornamelijk op de helft van de tegenpartij gespeeld. Van dit tempo werd goed gebruik gemaakt en uit mooi samenspel tussen Tigo en Mees kwam ons tweede doelpunt.

Super verdedigend spel van Rick en Tim voorkwam een tegendoelpunt van Loosdrecht. We hadden vele goede pogingen op goal, waaronder een powershot van Oliver die er net naast ging. Net voor de rust tikte Danny dan eindelijk de bal binnen en stonden wij 0-3 voor.

Omdat wij later begonnen waren, werd het een korte pauze en gingen wij daarna snel weer door met dezelfde positieve instelling. Meteen was er weer veel actie rond het doel van de tegenpartij met heel veel mooi voetbal van ons team en goede pogingen van o.a. Rick, Luuk, Oliver, Danny en Liban.

5 minuten voor tijd kwam er dan uiteindelijk toch een counteractie van Loosdrecht die helaas niet gestopt kon worden door Collin onze ’tweede helft keeper’ (eerste helft Justin) en werd het 1-3. Gelukkig kwam ons team ook daar weer snel van terug en na vele prachtige pogingen en ontzettend goed samenspel werd het 1-4 voor Breukelen en een hattrick voor Tigo.

GEWELDIG gespeeld mannen, de E4 begint steeds meer te lopen als een team en dit is de eerste keer dat we meer dan 3 doelpunten hebben gescoord (hoewel het er veel meer hadden kunnen zijn).

En jawel, een blik bij de stand op de KNVB-site vertelt ons dat FC Breukelen bovenaan staat met 15 punten uit 5 wedstrijden. Tweede staat Victoria E6 met 12 punten uit 4 wedstrijden en Derde staat onze tegenstander van volgende week, De Vecht E5 met 12 punten uit 6 wedstrijden. De volgende bekerwedstrijd (de poulewedstrijden werden alle gewonnen) is tegen Argon E4, die in de competitie vierde staat met 10 punten uit 6 wedstrijden. Hier heeft de E4 de allereerste competitiewedstrijd tegen gespeeld en gewonnen met 3-2.

Jongens, inclusief Mark en Jurre, gefeliciteerd met dit resultaat en ga zo door!