Koploper D1 eenvoudig langs hekkesluiter

1 november 2008 FC Breukelen D1 – OSM 75 D2

Op deze waterkoude zaterdagmorgen viel het al direct op dat het wat stilletjes was…Op de vorige (zonnige) zaterdagen stonden er toch wat meer ouders aan de kant…. De rol van grensrechter kwam zodoende wel weer erg gemakkelijk en snel bij Willem terecht maar de andere vaders (waar waren jullie??) mogen de vlag zo af en toe ook wel eens ter hand nemen….!

Al na de eerste minuten was het duidelijk dat de stand op de ranglijst (koploper tegen de rode lantaarndrager) een reëel beeld gaf en dat de D1 vandaag niet veel hoefde te vrezen. OSM kwam nauwelijks over de middellijn en het was dankzij de keeper en wat kunst en vliegwerk van de verdedigers uit Maarssenbroek dat de schade de eerste helft beperkt bleef.

De 1-0 viel na ca. 5 minuten: na mooi doorlopen en een gave voorzet van Hans kon Jim fraai binnentikken. De 2-0 viel niet lang daarna, deze keer was het Michiel die goed de achterlijn zocht en Mitchell bij de tweede paal vond om het met links af te maken. Wat we daarna te zien kregen was bij vlagen goed maar soms ook veel te gehaast; schoten belandden op de benen van de keeper, de lat of het lichaam van verdedigers van OSM die zich in de baan van de schoten wierpen. Toen Douwe vlak voor rust Justin met een splijtende pass bediende en deze beheerst de bal achter de keeper plaatste was het definitief gedaan. FC Breukelen overheerste maar tevreden waren Dennis en Sander allerminst….

Na rust werd er wel wat beter gevoetbald en liep de score snel uit. Eerst was het Jim die na een dieptepass van Hans afrondde (4-0), vervolgens was het weer Michiel die de bal keurig teruglegde op Mitchell welke vervolgens kon uithalen voor de 5-0. Een mooie kopbal van Hans uit een vrije trap van Jordi betekende 6-0 en Justin mocht na een steekpass van Giovanni voor de zevende aantekenen. Twee prachtige afstandschoten van Giovanni en Jonas brachten de eindstand op 9-0….

Wederom een uitslag die er mag zijn! De verdediging en keeper Jesse werden vandaag niet echt op de proef gesteld, zo kon de “nul” wederom simpel worden vastgehouden. Met wat meer overzicht, een hoger baltempo en wat meer scherpte had de teller nog veel hoger uit kunnen komen! Het is duidelijk dat de D1 zo snel mogelijk naar de eerste klasse wil, een niveau waar ze aan toe zijn en waar ze volgens velen ook thuishoren. Binnenkort eerst maar eens een oefenwedstrijd tegen een eersteklasser – we zijn allemaal erg benieuwd hoe jullie dat er van af gaan brengen. Eerstvolgende wedstrijd: 08 november uit in Vinkeveen tegen Hertha D1.