Wederopstanding D4 ondanks verlies

Relevatie was het moeilijke woord wat de redactie eigenlijk wilde gebruiken, omdat het beter staat voor het hetgeen waar de leiders al een aantal weken op hoopten en nu eindelijk in een wedstrijd hebben teruggezien. Natuurlijk hadden zij op de trainingen al gewaarschuwd voor de eerste zware wedstrijd, en uiteraard stond de hele voorbereiding en bespreking in het teken van deze uitdaging, en zij wisten dat jullie vele malen beter konden voetballen dan jullie de eerste wedstrijden hadden laten zien.

Jullie lieten je door de grotere en fysiek veel sterkere spelers van Loosdrecht D4 geen enkel moment intimideren en hadden direct door, dat strijd en gesloten gelederen de minimale voorwaarden waren om een goed resultaat te halen. Dit kon niet verhinderen dat al na 7 minuten de eerste tegengoal viel, echter werkte dit alleen maar meer als een aanjager van de strijd. Dit werd in de 15e minuut dan ook beloond met de gelijkmaker na misschien wel de mooiste combinatie en aanval van de wedstrijd, over rechts met Janneman en Martijn, waarna Niels geen moment aarzelde en de bal fraai binnen schoof. Dat Loosdrecht vlak voor rust, waarvan één uit niet zo’n heel beste terugspeelbal, nog de 1-2 en 1-3 maakte, was tot dan nog geenszins verontrustend.

De tweede helft was zeker niet de mooiste maar de onverzettelijkheid was nog dik in orde. Dat de scheids maar vooral de grensrechter hier een negatieve stempel op drukten, neemt niet weg dat er minstens vier opgelegde scoringskansen verloren gingen, door net die ene beweging te veel. 2-4 verteld dus niet het hele verhaal van deze wedstrijd en dat er meer in had gezeten, weten jullie zelf ook!