E2 in derby strijdend ten onder

Zaterdagochtend 10 uur. Het was een prachtige dag en de zon kwam al lekker door. Op het programma stond de derby tegen vv Kockengen E1.

Breukelen begon zoals vanouds voortvarend aan de wedstrijd. De eerste helft was erg spannend met een goed veldoverwicht voor de thuisploeg. Kans na kans dienden zich aan, maar bleven steken op de lat, naast, over of in de handen van de prima keeper van Kockengen. Ook voor het aanwezige publiek een waar feest om naar te kijken. Uitstekend voetbal van beide partijen maar tot doelpunten kwam het de eerste 25 minuten niet.

In de 2e helft werd dit beeld nauwelijks gewijzigd. Hoewel Kockengen meer de aanval opzocht, bleef dit vaak steken op onze verdediging. In het laatste kwartier ging het echter mis achterin bij Breukelen. Kockengen kon gebruik maken van een speler die even niet gedekt werd en daardoor onze keeper kansloos liet. Het team bleef gelukkig doorvoetballen en probeerde met man en macht de wedstrijd weer open te breken. Jammer genoeg zorgde een prachtig tweede doelpunt van Kockengen dat deze wedstrijd in de laatste 5 minuten beslist werd. De bal kwam voor het doel en werd uit stand (volgens kenners zoals Bergkamp) strak tegen het plafond van het net geparkeerd.

Ja dat is voetbal. Hard werken en toch verliezen, maar absoluut met opgeheven hoofd. De E2 had gezien alle inzet zeker meer verdiend in dit mooie duel, maar het geluk lag deze keer ergens anders. De verbeteringen zijn zeer duidelijk zichtbaar. Het kan niet anders of dit moet binnenkort toch weer punten opleveren!

De uitdaging begint gelijk al volgende week als we uit moeten spelen tegen de nummer 2 uit deze competitie!

Breukelen fc E2 - Kockengen E1: 0 - 2 (0 - 0)