SV de Vecht D1 - FC Breukelen D1

Vandaag de streekderby tegen SV de Vecht uit Loenen. Voorsommige spelers (Douwe en Bjorn) was dit een duel met een speciale “lading”, opschool werd er al de gehele week over en weer gespeculeerd over de uitslag.

De wedstrijd begon zeer rommelig, een iets fanatiekerbeginnend de Vecht knokte voor wat het waard was. Doordat zij iets mindergestructureerd waren en ze een beetje kris-kras door elkaar liepen, brachten zeonze jongens behoorlijk van de wijs. De vaste lijnen en patronen waren daardooreen beetje zoek vandaag!

Het resulteerde gelukkig niet in gevaarlijke momenten voor het doel van Breukelen. De verdedigers speelde de bal rustig rond, soms via de keeper. Op het middenveld moest echter behoorlijk geknokt worden om de aanvallers te kunnen bereiken. Dit lukte maar sporadisch, het was er te druk en dus rommelig! De keren dat er wel een pass goed aankwam werden onbegrijpelijk afgevlagd…het leek een moeilijke middag te gaan worden.

Na 15 minuten vond Bob het echter wel mooi genoeg geweest…..Met een daverende knal van halverwege de helft van de Vecht opende Bob de score en verraste de keeper: 0-1. Toen Mitchell snel daarna de 0-2 scoorde na een afgeslagen aanval was het verzet van de Vecht gebroken. Jordi schoot de 0-3 binnen en Michel bracht de ruststand op 0-4 na een mooie combinatie.

Na rust een ander beeld, de Vecht probeerde de schade met man en macht te beperken en kwamen er niet meer uit. Toch was het lastig spelen en kwam de doelpuntenmachine maar moeilijk op gang. De keeper van de Vecht haalde er nog een paar ballen uit maar had op Michel’s volley uit een corner geen antwoord: 0-5 Kort daarna werd hij verslagen door een eigen speler (0-6) en kon Bjorn uit een voorzet van Hans de 0-7 noteren. De ene na de andere kans werd om zeep geholpen en uiteindelijk bepaalde Justin de eindstand na goed doorlopen op 0-8.

Uiteindelijk toch nog een eenvoudige overwinning! Geen mooie wedstrijd maar dat had ook met de manier van spelen van de tegenstander te maken. Het resultaat staat er echter weer en zo blijft de D1 zonder puntverlies. In 5 wedstrijden slechts 1 tegendoelpunt en 42 voor!

Na wat koude tosti’s reed iedereen in colonne weer terug naar Breukelen, hopelijk dit keer geen flitsers….