A1 verliest aansluiting

De A1 van fc Breukelen staat voor een paar uiterst belangrijke weken. De laatste twee wedstrijden stelde de ploeg teleur en om in de competitie mee te blijven spelen om de bovenste plaatsen, moeten de komende duels worden gewonnen.

Vorige week verloor de Breukelse ploeg thuis nipt van Loosdrecht, terwijl de achterban vooraf toch wel gerekend had op een overwinning. Maar de thuisploeg kende een offday. Ondanks een behoorlijke tweede helft van de kant van fc Breukelen, ging de zege naar Loosdrecht (1-2) en het was verdiend. Maar daarmee raakte de A1 wel los van de koplopers in de eerste klasse.

Zaterdagmiddag werd er geoefend in Montfoort tegen MSV ´19, net als fc Breukelen een eersteklasser. Ook hier hetzelfde beeld: een slechte eerste helft waarin onze jongens veel balverlies lijden en een achterstand oplopen, gevolgd door een inhaalrace en een redelijke tweede helft. Met de eindstand van 2-2 kreeg fc Breukelen iets te weinig, maar om te winnen moet je de kansen beter benutten ….

De jongens hadden de afgelopen weken grote moeite om de bal in de ploeg te houden. Te snel werd de bal ingespeeld op de aanvallers, die op hun beurt veel balverlies lijden. Met een betere concentratie en goede onderlinge afspraken moet dit op te lossen zijn.

Valt er deze keer dan niets positief te melden? Ja toch, twee van onze spelers zijn de afgelopen weken ingevallen in het eerste en het tweede elftal op zondag. Ricardo (2e) en Rick (1e), gefeliciteerd met jullie debuut en hopelijk werkt het als een stimulans voor de hele A1.

Zaterdagmiddag speelt de A1 een uitduel tegen Hoogland. Om de aansluiting met de top terug te vinden, moet er gewoon worden gewonnen in Hoogland.