FC Breukelen F1-BFC F2

FC Breukelen F1 - BFC F2 5-2

Eerste zege dankzij prima teamprestatie

Jawel, onze F1 heeft de eerste driepunter binnen! In een aantrekkelijke wedstrijd was BFC F2 uit Bussum vandaag de onderliggende partij. En het moet worden gezegd: de zege was dik en dik verdiend. Door leuk combinatiespel, hard werken en mooie doelpunten liet de F1 zich vandaag van zijn beste kant zien.

Beide teams hadden tot op heden nog geen punten verzameld. Zonder Samir en Melle, maar mét Tommie weer in het doel en invaller Oliver in de spits begon de F1 direct geconcentreerd aan de wedstrijd. In een 1-2-2-2-opstelling werden de Bussummers bestreden. Er werden veel meters gemaakt, maar iedereen was bereid om hard te werken. Hierdoor kwam er ook volop ruimte voor de spitsen. De passing was zuiverder en slimmer dan in de afgelopen weken.

Oliver liet zien dat hij er vandaag zin in had. Hij scoorde maar liefst vier keer. De vijfde treffer kwam van Jayson. Een zesde treffer bleek achteraf terecht afgekeurd, want niemand kon met zekerheid zeggen of de bal helemaal over de doellijn was gerold. Ook liet Jayson de kans op een tweede treffer liggen na een prachtige aanval via zes withemden. Waar iedereen een enorme uithaal verwachtte, schoof hij de bal hard naast de verkeerde kant van de paal. Jammer, maar we zullen ons deze aanval nog lang herinneren.

Na zo’n tien minuten in de tweede helft verslapte de concentratie van de F1 een beetje, waardoor BFC twee keer kon tegen scoren. In enkele angstige momenten voor het doel behoedden Tommie en zijn verdediging ons voor nog meer Bussumse goals. De blijdschap na afloop was groot toen de scheidsrechter voor het einde floot. Volgens uw schrijver kwamen we ook nog als beste uit de bus bij de penalties, maar dat weet ik niet helemaal zeker.

Volgende week is er geen competitievoetbal, maar we spelen wel een oefenwedstrijd tegen de F2. Ook is het herfstvakantie, maar bij FC Breukelen kan iedereen lekker fit blijven tijdens de voetbaldriedaagse. Ook kan er op de gewone tijden gewoon worden getraind!