vv Nederhorst A1 -FC Breukelen A1

A1 wint overtuigend

De A1 van fc Breukelen heeft zaterdag het uitduel tegen vv Nederhorst gewonnen. ‘De beste wedstrijd tot dusver,’ sprak trainer Herman tevreden na afloop. De Breukelse ploeg domineerde het duel en wist het niveauverschil ook in doelpunten uit te drukken: 0-6. Daarmee werd de kater van een week eerder - verlies tegen vv Maarssen - weggespoeld.

Op het hoofdveld van Nederhorst speelde de A1 zaterdag een degelijke partij. De tegenstander had te kampen met blessures en speelde daardoor niet in de sterkste opstelling. In ons team stond keeper Sander weer op het doel. We waren nagenoeg compleet, inclusief wisselspelers.

In de eerste helft speelde de A1 nog wat slordig. De spelers klaagden over de zachte bal, die nauwkeurig inpassen moeilijk maakte. Hoe dan ook, de thuisploeg wist lang in de wedstrijd te blijven, maar echte kansen kreeg het niet. Verder dan wat vrije trappen en corners kwam Nederhorst niet. Aan de andere kant van het veld scoorde fc Breukelen wel (Ricardo en Steven) zodat we met 0-2 aan de rust konden beginnen. In de kleedkamer drukte Herman de jongens op het hart vooral te blijven voetballen en niet gemakzuchtig te worden: laat de tegenstander niet terugkomen in de wedstrijd!

Die boodschap werd goed opgepikt. De ploeg combineerde in de tweede helft naar hartelust en omdat veel duels werden gewonnen, speelde de A1 vooral op de helft van Nederhorst. De 0-3 lag al binnen enkele minuten in het net en fc Breukelen zou de wedstrijd niet meer uit handen geven. De gunstige stand op het scorebord bood de trainer ook alle ruimte om flink door te wisselen. Zo kwam iedereen weer aan zijn speelminuten. Alleen keeper Sander had een rustige middag. De rest van de ploeg probeerde met snelle combinaties op te rukken naar het doel van Nederhorst. Dat lukte vandaag goed en de score werd verder uitgebouwd tot 0-5. Vlak voor tijd scoorde invaller Metin de laatste goal van dichtbij.

Door de overwinning staan we nu vijfde, met negen punten uit vijf duels. Komende zaterdag spelen we thuis tegen Loosdrecht A1, om half drie aan de Broekdijk-Oost.

Eindstand Nederhorst A1 - fc Breukelen A1 0-6 (0-2). Doelpunten: Steven (3), Ricardo (2) en Metin.

Opstelling: Sander - Dennis - Rick - Marc - Bas - Vincent - Ricardo- Jurre - Fatih - Steven en Peter.

Wisselspelers: Sander, Metin, Jannes en Michael