D4 herontdekt de quattrick

Door een late afzegging en een zieke, toch nog wat geharrewar bij vertrek om een extra speler mee te kunnen krijgen. Het plan om op snelheid het iniatief in de wedstrijd te pakken, nam Theo wel heel erg letterlijk getuige een dikke prent nog voor hij in Loosdrecht was.

Dat we inderdaad snel begonnen was direct duidelijk. De aanvallende ambities waren er, de druk werd goed naar voren gezet en de kansen waren talrijk. Dit en misschien nog enige onervarenheid, noopte de tegenstander, Victoria D7, in een ietwat merkwaardige 5-5 opstelling te spelen. Je zou zeggen dat je daardoor het middenveld zou moeten domineren, maar dat gevoel is er de gehele wedstrijd nooit echt geweest. Of er was overtal voor eigen goal, of we kregen net te weinig mensen mee tegenover hun verdediging. Daardoor ontpopte zich toch een beetje hetzelfde begin als de twee voorgaande wedstrijden, net te weinig scherpte om snel een doorbraak te forceren. Via Niels en Tijn stond de teller pas na 20 minuten op een schamele 2-0. Nog voor rust zorgden Martijn en Janneman gelukkig voor een redelijk veilige marge.

De aanwijzingen in de rust zorgen wel voor een betere benutting van de ruimtes en (hè hè gelukkig) meer breedte in het spel maar nog geen vat op de nogmaals vreemde opstelling van de tegenstander. Zo viel ook knullig genoeg de eerste tegengoal, al na twee minuten. Vooral de rechterflank, maar met name Martijn, begon vanaf dat moment te draaien als een tierelier. In koud 9 minuten werd vanaf daar orde op zaken gesteld, met maar liefst 4 opeenvolgende en prachtige doelpunten van Martijn, de herontdekking van de quattrick.

Toen Tijn ook nog de 9-1 aantekende (ook een mooie trouwens) en Martijn even rust genoot, was duidelijk dat de pijp wel even leeg was, vooral als het op ook nog even terugverdedigen aankwam. Redelijk kansloos voor Matthijs maar vooral ook nodeloos, prikte Victoria er in het laatste kwartier nog twee in en werd de eindstand bepaald op 9-3 voor onze eigen D4. Gewoon weer een hoop van leren en het volgende week nog weer een beetje beter doen.